Když mám před výplatou málo peněz, tak vždy dělám tenhle medovo-piškotový perník

Tento jednoduchý a neobvyklý dort je lahodný, jemný a voňavý. Skutečný zážitek pro milovníky medových dezertů. Výroba je neuvěřitelně jednoduchá, rychlá a především levná.

Pokud máte chuť na něco sladkého a domácího, ale nechcete do toho investovat tolik financí, můžete vyzkoušet tento úžasný dezert. Uvidíte, že je velmi chutný a přitom za něj neutratíte téměř žádné peníze. To je obrovská výhoda, na kterou nesmíte zapomínat.

Co budete potřebovat?

Suroviny, které jsou zapotřebí na tento recept, nejsou drahé ani náročné. Jedná se pouze o naprostý základ, a přitom z nich dokážete vytvořit neuvěřitelně dobrý dezert. Podívejme se, co přesně budete potřebovat a jak musíte postupovat. Nejde o nic těžkého, takže to zvládne i naprostý začátečník, který toho zatím příliš mnoho neupekl. Nemusíte se proto obávat, že to nezvládnete. Na přípravu budete potřebovat:

  • vejce – 2 ks,
  • cukr – 120 g,
  • jedlá soda – 1 lžička,
  • med – 100 g,
  • mouka – 170 g,
  • kefír – 100 g.

Způsob přípravy

Nejprve rozbijte vejce, smíchejte s cukrem a vyšlehejte mixérem na vysokou rychlost, dokud se nezmění na nadýchanou, objemnou a bělavou pěnu. Následně přidejte jedlou sodu a med. Mixujte do hladka pomocí mixéru na nízké rychlosti. Přidejte kefír a opět promíchejte. Nyní přidejte prosetou mouku. Vše promíchejte, dokud nevznikne homogenní polotekuté těsto. Nemusíte se obávat, že je příliš tekuté. V troubě se zaručeně upeče.

Formu vytřete máslem. Ideální je plech nebo pekáč o rozměrech 17 x 26 cm. Nalijte do něj těsto a rovnoměrně ho rozetřete.

Pečte koláč po dobu 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Zkontrolujte, zda je těsto hotové testem pomocí párátka nebo špejle. Nechte jej vychladnout.

Tenkým nožem jej oddělte od stěn formy a poté ho vyndejte. Nyní už ho stačí jen nakrájet na kousky a užít si úžasnou chuť s kávou nebo čajem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]