Recept na lahodné kuřecí řízečky „jako ve školce“: Osvojte si tajemství šéfkuchařů tímto postupem přípravy

Kuřecí řízky má většina dětí velmi ráda. Jsou šťavnaté, chutné, takže se dobře jí. Oblíbené bývají kuřecí nugetky, na které se chodí do fast foodů. Lze je ale připravit také v domácím prostředí.

Usmažit doma řízky vlastně není nic složitého, když se ví, jak na to. Pro děti je třeba vybrat vhodné maso. Nejlepší je kuřecí, protože dobře chutná a je poměrně rychlé hotové. Aby byly kuřecí řízky opravdu povedené, není na škodu se přiučit u profesionálů. Ti většinou pro děti připravují řízky z mletého masa. Tuto fintu použijte i doma a uvidíte, jak se budou vaše děti po řízcích jen oblizovat.

Proč vařit z kuřecího masa

Kuřecí maso je možné považovat za libovou a dietní potravinu. Obsahuji plnohodnotné bílkoviny a menší množství tuků. Hodí se pro redukční i šetřící dietu a je ideálním druhem masa pro děti. Není špatné se naučit dělat oblíbené řízky v troubě. Jsou chutnější a přitom do sebe neabsorbují tolik tuku jako při smažení. Proto jsou dietnější a pro děti vhodnější volbou úpravy masa.

Co budete potřebovat na přípravu kuřecích řízků

  • 400 g mletého kuřecího masa (krůtího, vepřového)
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • sůl, případně pepř
  • strouhanka nebo 1 tvrdší rohlík
  • trochu mléka

Postup přípravy

  • Nejprve si připravíme strouhanku, kterou je třeba zvlhčit mlékem. Případně použijete 1 tvrdší rohlík, který nakrájíte na kousky, jež mlékem pokropíte a počkáte, až změknou. Můžete je potom ještě rozmixovat do hladka.
  • Mleté kuřecí maso smícháte se rozmixovaným rohlíkem nebo strouhankou, přidáte postrouhanou cibuli a vejce.
  • Směs dobře prohněte. Soli přidáte podle svých chuťových zvyklostí. Dětem se ale obvykle solí méně než dospělým. Pokud řízky připravujete sobě, můžete přidat i mletý pepř.
  • Potom ze směsi vytvarujete placičky, které obalíte v hladké mouce.
  • Položíte je na plech vymazaný rostlinným olejem a v troubě při teplotě 180 °C upečete po dobu 20 minut.

Tento recept můžete vyzkoušet i s jiným druhem masa, než je kuřecí. Klidně lze použít libové vepřové, krůtí. Další vychytávkou je doplnění placky kouskem másla, díky kterému budou lahodnější a aromatičtější, protože jim máslo dodá zajímavou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*