Lahodná chuťovka i oběd pro masožravce. Upečte si vepřové kotletky se sýrem a okurkami

Přemýšlíte, jak udělat radost svým přátelům, kteří se k vám chystají na návštěvu? Masová chuťovka se sýrem a okurkami je určitě potěší. A zbylé porce můžete klidně použít další den k rodinnému obědu. Všichni strávníci se budou oblizovat. Příprava jídla je velice jednoduchá a zvládne ji i úplný začátečník.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu masové chuťovky se sýrem a okurkami?

Obstarejte si tyto ingredience:

  • 600 gramů vepřového masa (kotletky nebo krkovice)
  • 1 ks cibule
  • 2 kyselé okurky
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 80 gramů tvrdého sýra ke strouhání
  • sůl a mletý pepř dle chuti

Jak postupovat při přípravě masové chuťovky?

Nejprve si očistěte zvolené maso a nakrájejte jej na plátky. Ty by neměly být příliš tenké, aby si vepřové zachovalo svou šťavnatost.

Poté si oloupejte cibuli a pokrájejte ji na tenčí kolečka. Kyselé okurky pak nařezejte na plátky stejně široké. V další fázi si v misce promíchejte majonézu s dijonskou hořčicí.

Kompletace pokrmu a fáze pečení

Nyní si do masových plátků udělejte jemné zářezy. Poté vepřové osolte, opepřete z obou stran a na jeho povrch natřete hořčicovou omáčku s majonézou. Další vrstva bude cibulová a okurková.

Vše zasypejte strouhaným tvrdým sýrem a maso dejte péct na plechu vystlaném pečícím papírem do trouby.

Teplotu nastavte na 180 °C. Doba pečení je odhadována na zhruba 45 minut. Pozor však, abyste plátky nevysušily.

Servírování masové chuťovky

Upečené vepřové plátky podávejte s čerstvým pečivem. Můžete je rovněž nakrájet na proužky a udělat z nich jakési jednohubky. Hodit se bude k pokrmu i vařený brambor, nebo hranolky, pokud tedy jídlo pojmete jako oběd či večeři.

Skvělé budou k masu i studené omáčky typu kečup, tatarka. Obloha je ideální zeleninová (čerstvý salátek či nakládaná zeleninka). Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]