Rolka z kuřecích prsou s nádivkou, která se bude vyjímat. Vychvalovaný recept z dob Rakouska-Uherska

Připravte si lahodnou rolku z kuřecích prsou s nádivkou, která vám svou chutí zarazí dech. Postup je velmi snadný a nezabere vám ani moc času.

Kuřecí řízky jsou pravděpodobně nejuniverzálnější potravinou, která může sloužit jako vydatná svačina i jako dobrý druhý chod. Dá se z nich však také připravit lahodná roláda s nádivkou, která vás přijde na opravdu málo peněz, ale zasytí vás na poměrně dost dlouhou dobu. Recept navíc není vůbec náročný, takže si s ním poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Nyní již proto na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Rolka z kuřecích prsou s nádivkou

Tajemství velmi dobré chuti této rolády spočívá v její nenáročné přípravě. Jde o to, že během pečení slanina nejenže odevzdává tuk, ale také se na ní vytvoří křupavá kůrka, která prostě chutná fantasticky. Tento jednoduchý pokrm se pak hodí jak pro rodinnou večeři, tak i slavnostní posezení. A věřte, že na stole nevydrží moc dlouho, neboť se tam bude krásně vyjímat. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 800 gramů kuřecích řízků
  • 300 gramů žampionů
  • 200 gramů tvrdého sýra
  • 200 gramů slaniny
  • 1 ks cibule
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička česnekového prášku
  • 1 ks žloutek
  • Sůl, podle chuti
  • 2 polévkové lžíce chmeli-suněli
  • Mletý černý pepř, podle chuti

Postup pro přípravu:

  • Nejprve oloupejte cibuli, nakrájejte ji na malé kostičky a osmažte ji dozlatova na rozehřátém oleji. Poté přidejte žampiony nakrájené na proužky.
  • Směs nyní dochuťte pepřem a všechny ingredience promíchejte – vařte, dokud se z hub neodpaří všechna tekutina.
  • Nyní si připravte misku a smíchejte v ní koření chmeli-suněli s česnekovým práškem, solí a olivovým olejem.
  • Kuřecí řízky podélně rozřízněte a otevřete je jako knihu. Přikryjte je dvěma vrstvami potravinářské fólie a utlučte je – měly by vám vzniknout vrstvy silné asi 0,5 centimetrů.
  • Obdélníkový plech vyložte pergamenem a pokryjte potravinářskou fólií. Položte na něj proužky slaniny (několik si jich nechte na náplň) a naaranžujte nakrájené kuřecí maso.

  • Kuřecí maso potřete česnekovou marinádou a rovnoměrně na něj rozprostřete houby a cibuli. Zbytek slaniny nakrájejte na kostičky a rozprostřete po povrchu. Poté rozložte plátky tvrdého sýra.
  • Srolujte stahovacími pohyby a odstraňte potravinářskou fólii. Rolku poté potřete rozšlehaným žloutkem.
  • Kuřecí roládu s nádivkou pečte půl hodiny v troubě předehřáté na 180 °C. Pokrm podávejte na stůl mírně vychlazený, což vám usnadní jeho porcování.
  •  A máte hotovo, dobrou chuť!

Šťavnatou rolku z kuřecích prsou se sýrem a žampiony můžete podávat se zapečenou zeleninou nebo bramborovou kaší. Kombinace křupavé slaninové kůrky a sýrové polevy je naprosto vynikající. Příprava je navíc velmi jednoduchá, takže by se vám měl každý krok povést bez jakýchkoliv problémů. Výsledek pak bude vyčnívat na vašem stole a rozhodně si na něm pochutná každý člen vaší rodiny.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*