Luxusní jablečné taštičky. Stačí jen 3 jablka, 2 vejce a zbytek tvarohu

Nechtějí jíst vaše děti svačiny ve škole? Pak jim připravte skvostné jablečné taštičky, kterým rozhodně neodolají! Hotové je budete mít už během několika málo minut a na plechu se pro svou skvělou chuť dlouho „neohřeji“.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu jablečných taštiček?

Před zahájením pečení si připravte tyto ingredience na těsto:

  • 320 gramů hladké mouky
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 špetku soli
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 360 gramů měkkého tvarohu
  • 10 gramů prášku do pečiva

Na přípravu náplně pak potřebujete:

  • 8 lžiček krupicového cukru
  • 3 zralá jablka
  • mletou skořici dle chuti

Jak postupovat při přípravě jablečných taštiček?

Začněte nejprve přípravou těsta na taštičky. Ve velké míse si promíchejte hladkou mouku spolu se špetkou soli, moučkovým cukrem a kypřícím práškem do pečiva. Poté k suchým ingrediencím vložte i měkký tvaroh, vajíčka a vlijte slunečnicový olej. Vypracujte hladké a vláčné těsto, které se nebude lepit na prsty.

Příprava jablečné náplně a tvoření taštiček

Nyní si k ruce vezměte jablka, důkladně je oloupejte a očistěte od jádřinců. Pak je nakrájejte na drobnější kostičky a v misce ochuťte krupicovým cukrem a mletou skořicí.

Následně si připravené tvarohové těsto rozdělte na asi osm stejně velkých kousků a z každého z nich vyválejte na mírně pomoučeném vále placku.

Na tu naneste přiměřené množství jablíček, těsto dobře utěsněte do tvaru taštičky.

Porce vyskládejte na plech s pečícím papírem.

Pečení jablečných taštiček a jejich servírování

Připravené polotovary tvarohových taštiček s jablky nakonec vložte do trouby a pečte asi 25 až 30 minut při teplotě kolem 180 °C. Povrch by měl mírně zezlátnout. Hotové pečivo opatrně vyjměte, posypte dle libosti moučkovým cukrem a podávejte po vychladnutí třeba s teplým čajem, s kávou nebo s kakaem.

Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]