Majitel vyhlášené pizzerie prozradil tajemství lahodné domácí pizzy, po které se jen zapráší

Italská jídla miluje hodně lidí. Majitel pizzerie prozradil tajný recept, jak si udělat lahodnou domácí pizzu, kterou zvládne každý. Nepotřebujete k tomu ani stejné vybavení, které mají v restauraci.

Pokud si doma rádi připravujete své vlastní jídlo a raději utrácíte méně za potraviny než více za hotová jídla, vyzkoušejte si i domácí pizzu. Byl prozrazen recept, jak udělat, aby byla lahodná. Někteří lidé si ji rádi objednávají a nechávají dovézt domů. V případě, že si ji uděláte ve své vlastní kuchyni, máte lepší přehled o tom, jaké je její přesné složení.

Ingredience, které budete potřebovat

  • 2 hrnky mouky
  • 1 sklenice teplé vody
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička suchého droždí
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy

Nejprve si dejte do misky teplou vodu a do ní přidejte cukru, sůl a droždí. Počkejte si, až se vše rozpustí. Poté postupně začněte s přimícháváním bazalky a prosáté mouky. Nakonec přilijte rostlinný olej a na něj další část mouky. Vše důkladně promíchejte, aby nikde nebyly hrudky nebo větší množství bazalky na jednom místě.

Fotografie: Unsplash

Až budete mít těsto řádně smíchané a promíchané, nechte jej v míse. Tu přikryjte čistou utěrkou a vše dejte na teplé místo. Směs ingrediencí by měla nakynout a poté, co uběhne jedna hodina, se můžete pustit znovu do práce.

Nyní vás čeká rozdělení těsta na dvě části. Nelekejte se, když se vám bude zdát měkké až lehce tekuté, protože takto je to správně.

Fotografie: Pixabay

Vyválení těsta a přidávání ingrediencí

Na stůl nebo na větší pracovní desku si nasypte trochu mouky. Ta zajistí, aby se nic nepřichytávalo k místu, na kterém budete pracovat. Poté dejte těsto na pracovní desku / stůl a trochu jej vyválejte. Následně přeneste kruh na plech, kde jej ještě trochu roztáhnete. Při pečení má totiž pizza tendence se zmenšit. Až bude na plechu, je potřeba ji potřít rajčatovou omáčkou.

Pokračujte tak, že ji posypete sýrem, a nakonec si dáte úplně nahoru ingredience, jež máte rádi. Nezapomínejte na to, že nakonec se hodí posypat celou pizzu oreganem. To při pečení krásně voní a dodá jí velmi dobrou chuť. Bez něj by to nebyla ta pravá italská pizza. Péct by se měla 20 až 25 minut při teplotě 180 °C. Raději ji však sledujte, aby se vám nespálila a případně teplotu nebo délku pečení upravte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]