Máslové rolky se zakysanou smetanou pouze ze 4 ingrediencí

Ty nejlepší dezerty jsou většinou ty nejjednodušší. Máslové rolky, které se společně naučíme, jsou toho jasným důkazem. Stačí jenom čtyři běžná ingredience, trocha času a vznikne jídlo, kterým se nemusíte obávat pohostit jakoukoliv návštěvu. Zkuste je a uvidíte sami.

Co budete potřebovat?

Že na tyto máslové rolky budete skutečně potřebovat jenom 4 ingredience, to i nadále platí. A jistě bude platit i to, že je máte běžně doma. Pro úspěšnou přípravu si nachystejte toto:

  • 320 g mouky
  • 200 g másla
  • 8 lžic cukru
  • 125 g zakysané smetany

Připravte si těsto

Vše začíná přípravou těsta, které je extrémně jednoduché. Jeho základem je samozřejmě mouka, ke které přidáte máslo, dále také trochu cukru a zakysanou smetanu. Těsto je třeba důkladně propracovat, aby se jednotlivé ingredience dokonale propojily. Poté nechte těsto asi 20 minut odpočívat, což jeho výsledné konzistenci jenom prospěje.

Vytvořte rolky

Hotové těsto zpracujte do tvaru šišky a tu rozdělte na 8 stejně velkých částí. Z každé z nich potom vyválejte tvar obdélníku. Ten následně posypte trochou cukru, který můžete v budoucnu doplnit třeba o skořici, vanilku, nebo jakékoliv jiné ingredience.

Potom samozřejmě stačí daný tvar obdélníku jednoduše zarolovat. Vznikne máslová rolka a stejným způsobem budete pokračovat i u přípravy dalších, z ostatních částí těsta, které vám zbývají. Postupujte pozvolna, opatrně a snažte se zachovat podobně velký tvar, díky čemuž se každá rolka propeče úplně stejně.

Už jenom upéct

Když máte rolky hotové, tak je můžete položit na plech pokrytý pečicím papírem, který zamezí připálení. Takto připravený dezert vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte po dobu 50 minut. Potom své máslové rolky se zakysanou smetanou vyndejte, nechte je vychladnout a můžete podávat. Před tím je můžete v případě zájmu posypat moučkovým cukrem.