Pokud potřebujete rychle něco upéct, stačí sáhnout po receptu na lahodný meruňkový koláč. Je nejen snadný, ale také vás velice mile překvapí jeho výsledná lahodná chuť.
Koláč, který připravíte doma, je nejen pro vaši rodinu, ale i pro návštěvu mnohem zdravější a chutnější než kupované sušenky. Jeho příprava není nijak náročná a lahodnou chuť mu dodají meruňky. Díky nim bude tento dezert nejen sladký, ale i trochu kyselý a právě tato kombinace bude všechny přítomné nutit, aby si přidali. Budete překvapeni, jak rychle zmizí ze stolu.
Ingredience potřebné na přípravu meruňkového koláče:
- 150 gramů cukru
- 250 gramů hladké mouky
- 3 vejce
- 120 mililitrů rostlinného oleje
- 150 mililitrů mléka
- 3 polévkové lžíce meruňkového džemu
- 100 gramů kokosových vloček
- vanilkový cukr
- prášek do pečiva
- špetka soli
Jako při každém pečení, nejprve si zaděláme těsto
Na přípravu těsta budeme potřebovat hlubokou mísu, ve které si smícháme vejce se solí, klasickým a vanilkovým cukrem. Za pomoci ručního nebo elektrického šlehače tuto směs vyšleháme v hladkou hmotu. Do směsi poté přidáme rostlinný olej a mléko, vše důkladně promícháme. Pomocí síta do misky prosejeme také mouku a prášek do pečiva.
Meruňkový džem přidáváme po pečení
Jakmile máme směs hotovo, pořádně ji propracujeme a nalijeme na pečící plech. Do toho je zapotřebí předem umístit pečící papír, aby se nám těsto na buchtu nepřipálilo k plechu. Takto připravený plech umístíme do trouby a pečeme po dobu 30 minut na 180 stupňů. Ještě teplou buchtu vyndáme na stůl a potřeme ji po celém povrchu meruňkovým džemem.
Díky marmeládě bude naše výsledná buchta vláčná a chutná
Jakmile máme buchtu potřenou po celém povrchu marmeládou, na ozdobu ji ještě posypeme strouhaným kokosem. Jelikož meruňkovou marmeládu přidáváme na buchtu až po jejím vyndání z trouby, můžeme ji velmi snadno vyměnit také za marmeládu jahodovou, malinovou nebo borůvkovou. Tento krok můžeme přizpůsobit naší chuti nebo tomu, co právě máme k dispozici.
Napište komentář