Nejrychlejší hrníčková ovocná buchta, která se rychle upeče a skvěle chutná

Máte chuť na něco sladkého nebo k vám přišla nečekaně návštěva a vy nemáte doma nic, co byste mohli ke kávě nabídnout? Zkuste upéct tuto snadnou buchtu.

Pokud jste v kuchyni začátečníci, jste tady správně. Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý, obejdete se dokonce bez kuchyňské váhy, k odměřování vám postačí klasický hrnek. Hotovo budete mít za pár minut a navíc je recept velmi variabilní. Nemusíte se striktně držet surovin, můžete použít jakékoliv oblíbené ovoce nebo to, které máte zrovna doma po ruce. Pokud si troufáte a chcete získat bonusové body, posypte ji na závěr drobenkou.

Ingredience potřebné na plech o rozměrech 20 x 30 cm

  • 5 vajec pokojové teploty
  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek oleje
  • 2,5 šálku mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 kg ovoce (jablka, broskve, hrušky, kdoule atd.)
  • vanilková esence – nepovinné
    (K odměření ingrediencí jsem použila 220 ml šálek)

Postup přípravy receptu

Jelikož je příprava velmi snadná, ze všeho nejdříve si zapněte troubu. Nechejte si ji předehřát na 170 stupňů Celsia. Vezměte si mísu, ve které budete šlehat vajíčka s cukrem. Nebudete oddělovat bílky od žloutků, použijte celá rozklepnutá vejce. Poté do mísy přidejte prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pár kapek vanilkové esence a olej.

Připravený plech si vyložte pečicím papírem a vlijte těsto dovnitř. Na těsto si naskládejte ovoce podle vaší fantazie a trochu ho do něj zatlačte. Ovoce můžete po povrchu posypat cukrem nebo skořicí, pokud ji máte rádi. Buchtu budete v předehřáté troubě péct okolo 35 – 40 minut, vyzkoušejte špejlí, jestli je dostatečně upečená. Pokud bude špejle čistá, můžete buchtu vytáhnout. Po vychladnutí posypejte moučkovým cukrem a podávejte nakrájenou na čtverečky. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]