Připravit takové jídlo, které bude chutnat i dětem a zároveň doplní vitamíny, je někdy docela kumšt. Paprikové lodičky plněné kuřecím masem, rajčaty a sýrem ovšem splňují obojí. Všichni včetně vás se budou oblizovat až za ušima!
Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu plněných a zapečených paprikových lodiček?
Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto ingredience:
- 5 velkých sladkých paprik (barvu vyberte dle preferencí)
- 3 vykostěná kuřecí stehna
- 1 jarní cibulku
- 3 lžíce majonézy
- 150 gramů tvrdého sýra (gouda, eidam, čedar)
- 1 cibuli
- 2 až 3 rajčata
- 3 česnekové stroužky
- čerstvý kopr dle chuti
- sušená bazalka dle chuti
- sůl dle chuti
- mletý pepř dle chuti
Jak postupovat při přípravě pokrmu?
Nejprve si pokrájejte na menší kousky kuřecí stehna bez kosti a ta promíchejte v míse spolu s jemně pokrájenou cibulí, s kostičkami očištěných a omytých rajčat, s lisovanými česnekovými stroužky, nasekaným čerstvým koprem, bazalkou, solí, pepřem a naplátkovanou jarní cibulkou. Vše zakápněte majonézou a pečlivě promíchejte lžící.
Plnění paprik a jejich zapékání
Nyní si k ruce vezměte papriky, omyjte je, překrojte na půlky a očistěte od semínek a stopek. Paprikové lodičky následně plňte kuřecí směsí s rajčaty a bylinkami. Porce pak vyskládejte na plech či do zapékací misky, překryjte alobalem a pečte v troubě asi 45 až 60 minut při teplotě 190 °C. Posledních pět minut dopékejte posypané strouhaným sýrem.
Servírování zapečených a plněných paprik
Až bude pokrm upečený, vyjměte ho z trouby a ihned podávejte třeba s dipem ze zakysané smetany a česneku. K plněným paprikám můžete podávat i vařené brambory s máslem anebo ty opékané. Jídlo je ovšem skvělé i samotné. Pokud držíte linii, můžete si ho s klidem a bez výčitek dopřát k obědu či večeři. Možné je nahradit klasickou majonézu v receptu i lehčí verzí anebo méně tučnou zakysanou smetanou. Dobrou chuť.