Recept na klasickou pizzu za ta léta své neuvěřitelné popularity zaznamenal neskutečné množství obměn a proměn. Zkuste třeba tuto variantu z pánve z vajíček a párků.
Pokud by se světová nadvláda počítala podle rozšíření kuchyně, Italové by byli pány zeměkoule. Zejména pizza prostě nemá konkurenci. Pro někoho je však její domácí příprava příliš zdlouhavá a komplikovaná a těsto někdy vyvádí nečekané brykule. Nevzdávejte se ale předčasně a vyzkoušejte jednoduchou pizzu z pánve, na jejíž výrobu vám stačí pár vajíček a dva párky.
Ingredience
- Vejce – 3 ks
- majonéza – 200 g
- párek – 2 ks
- hladká mouka – 100 g
- prášek do pečiva – 1 lžička
- rajče – 1 ks
- tvrdý sýr – 100 g
- zelené bylinky – 1 svazek
- rostlinný olej – dle potřeby
Návod na přípravu
Vejce vyklepněte do misky a vyšlehejte je dohladka spolu s majonézou do homogenní směsi. K té pak přes jemné sítko prosejte hladkou mouku spolu s práškem do pečiva a zadělejte homogenní a polotekuté těsto bez hrudek (pokud by se nějaké přeci jen utvořily, pomozte si tyčovým mixérem).
Párky a rajčata nakrájejte na tenčí kolečka. Sýr nastrouhejte nahrubo a bylinky nasekejte najemno. Středně velkou pánev potřete rostlinným olejem a na něj vyskládejte po celé ploše kolečka párků. Ty pak zalijte připraveným těstem, na něj rozložte krájená rajčata, zasypejte sýrem a posypejte bylinkami.
Obsah pánve postavte na sporák, přiklopte pokličkou a na velmi mírném ohni nechte péct asi 40 minut. Pokud byste chtěli namísto pánve k přípravě použít troubu, bude příprava trvat o něco kratší dobu, obvykle okolo 30 minut. Pak už stačí hotovou pizzu rozkrájet na trojúhelníčky a podávat jako chutnou svačinu nebo i snídani.
Napište komentář