Piškotová buchta ze 3 ingrediencí a kokosovou peřinkou pro celou rodinu. Nejlevnější recept, který existuje

Nejste zrovna přeborníky v pečení, ale přeci jen byste chtěli pro své milované připravit sladkou tečku po dobrém obědě? Vsaďte tedy na levný a snadný piškot s marmeládou a kokosem. Až ho vaše rodina ochutná, ihned se do něj zamiluje.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu vláčného piškotu?

Před zahájením pečení si obstarejte:

  • 2 vejce
  • ½ sklenice krupicového cukru
  • 5 gramů vanilkového cukru
  • 1 špetku soli
  • ½ sklenice slunečnicového oleje
  • 1 sklenici mléka
  • 16 až 17 lžic polohrubé mouky
  • 15 gramů kypřícího prášku do pečiva
  • 1 a ½ lžíce octa
  • 2 až 3 lžíce ovocné marmelády nebo džemu
  • 1 až 2 lžíce kokosových vloček

Jak postupovat při přípravě vláčného piškotu?

V míse si nejprve vyšlehejte vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Pak přidejte k surovinám i špetku soli, slunečnicový olej, mléko, kypřící prášek, polohrubou mouku, ocet a vypracujte metličkou nebo ručním mixérem hladké polotekuté těsto.

To nakonec vlijte do plechu vystlaného pečícím papírem a rozprostřete špachtlí.

Dejte péct do trouby na 40 minut při teplotě 180 °C.

Kompletace piškotu a jeho servírování

Až se piškotový korpus v troubě upeče, vyjměte jej, a ještě horký pomažte marmeládou nebo džemem dle výběru (výborný bude například ten jahodový nebo rybízový).

Na závěr ještě posypte kokosovými vločkami a po zchladnutí podávejte.

K porci se bude hodit rovněž kopeček čerstvé šlehačky a šálek lahodné kávy, čaje anebo kakaa. Přejeme dobrou chuť.

Tipy na závěr

Piškot je možné vylepšit i čokoládovou polevou, nebo čerstvým ovocem, které zakomponujete do těsta před pečením. Hodit se budou třeba jahody, třešně, višně, rybíz, maliny nebo borůvky. Tak připravíte v podstatě jakousi bublaninu. Z korpusu pak můžete připravit i chutný dort s krémovou náplní. Stačí piškot překrojit v polovině, na plát navrstvit náplň a přiklopit.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]