Pita omeleta – rychlejší a jednodušší než pizza. Ty chuť je naprosto famózní

Jednoduchá a hlavně rychlá snídaně, která nepostrádá pořádnou dávku fantazie. Není nudná a chutnat může pokaždé úplně jinak.

Také už vás nebaví stále se opakující nudné a obyčejné snídaně podle vzoru pečivo s něčím, nebo jogurt s něčím? Pak je tento recept určen přímo pro vás. Rychlá omeleta z pita chleba chutí připomíná pizzu, ale její příprava je daleko rychlejší. Náplň můžete zvolit pokaždé jinou čímž zaručíte, že tato snídaně rozhodně nebude žádná nuda. Nejlepší je teplá, ale v případě potřeby nahradí i chutnou a vydatnou svačinu.

Suroviny na omeletu z pita chleba

  • 1 kus pita chléb
  • Kousek kapie
  • 1 malá cibule
  • 3 kusy vejce
  • 150 mililitrů kefíru
  • 100 gramů klobásy
  • 150 gramů tvrdého sýra
  • Sůl, bylinky, koření podle chuti
  • Olej na smažení

Příprava omelety z pita chleba

Vejce, kefír, cibuli, kapii, sůl, bylinky a koření dejte do mixéru a rozmixujeme do hladka. Pita chléb srolujte do rolády a ostrým nožem nakrájejte na jemné nudličky. Ty pak vmíchejte do rozmixované hmoty. Pokud necháte nudličky v celku, budou ve výsledném pokrmů jemně křupavé. Jestli vám to nevyhovuje, rozmixujte je do hladké a homogenní hmoty. Tímto je základ omelety připraven.

Na pánev většího průměru s kvalitním, nepřilnavým povrchem nalijte malé množství oleje a nechte ho na ohni rozpálit. Když je olej dostatečné horký, nalijte na pánev polovinu připravené hmoty a rozetřete ji po celém povrchu dna. Smažte zhruba dvě minuty. Mezitím si nastrouhejte tvrdý sýr a nakrájejte klobásu. Na jednu polovinu omelety dejte kousky klobásy a trochu nastrouhaného sýra. Omeletu pak přeložte na polovinu a důkladně prohřejte na pomalém ohni.

Tipy na závěr

Jak už jsme psali v úvodním odstavci, náplň je velmi variabilní a omeleta může být pokaždé úplně jiná a neotřelá. Místo klobásy můžete klidně použít kousky otestovaných kuřecích prsou, doplnit ananasem a kukuřicí a nakonec zasypat oblíbeným strouhaným sýrem. Nebo je možné maso úplně vynechat a v omeletě zkombinovat jen několik druhů sýrů.

I samotná příprava těsta na omeletu skrývá celou řadu různých možností. Něco uberete a něco jiného přidáte a máte rázem úplně nový a neotřelý pokrm. Úplně nejjednodušší verzi získáte tím, že do mixéru přihodíte ještě na kousky nakrájenou šunku, nebo jinou oblíbenou uzeninu a pro dobrou chuť můžete přidat i pár černých oliv. Výslednou omeletu pak naplníte jen sýrem. Nakrájejte k ní pár kousků zeleniny a máte výbornou snídani.

Fotografie: Unsplash

Možná vás to překvapí, ale takto připravené těsto na omeletu můžete s  naprosto klidným svědomím nechat v lednici i dva dny připravené k okamžitému použití. Nemusíte tak nutné každé ráno zapínat a čistit mixér a příprava tak bude zas o kousek rychlejší.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]