Usmažte si sladké sendviče. Servírované s ovocem vydají za vydatnou snídani

Fotografie: Flickr

I z obyčejného toastového nebo bílého chleba se dají vykouzlit zázraky. Stačí si vzít k ruce tvaroh, zakysanou smetanu a oblíbené ovoce.

Nastartujte svůj den tím nejsladším překvapením, jaké vám může přistát na talíři. Oblíbíte si je díky domácí přípravě i jednoduchým ingrediencím, jež však dohromady tvoří opravdu dokonalou kompozici. A jejich servírování je vhodné i pro chvíle, kdy zkrátka a dobře nestíháte, stačí si jen nachystat potřebné ingredience.

Sladké sendviče s ovocem nejsou na přípravu těžké

Nejdříve si vezměte k ruce potřebné suroviny.

  • 150 gramů hrudkovitého tvarohu
  • 4-6 plátků toastového nebo bílého chleba
  • 2-4 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 2-3 zralá kiwi
  • 2 středně velká vejce
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 10 gramů vanilkového cukru
  • 30 ml mléka (možno nahradit vodou)
  • olej na smažení

A na co si dát při výběru ingrediencí pozor? Zejména na tvaroh. Pokud ten hrudkovitý neseženete, raději tento recept odložte. Vaničkový je totiž příliš tekutý a sendviče by se vám nepodařily. Mléko lze použít i rostlinné (mandlové, sojové apod.) a cukr doporučujeme opravdu vanilkový a nikoli vanilinový. Ten totiž nemá s pravou vanilkou vůbec nic společného a na výsledku to bude znát.

Fotografie: Pixabay

Příprava je rychlá, olej si rozpalte předem

Nejdříve vlijte na pánev dostatečně hlubokou vrstvu oleje a rozpalte ho. Poté vložte do misky oloupané a na menší kousky nakrájené kiwi. K němu přidejte hrudkovitý tvaroh, moučkový cukr, zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Pečlivě míchejte, dokud vám nevznikne homogenní směs.

Směs nyní natřete v silnější vrstvě na plátek chleba a přiklopte druhým plátkem. Pokud máte směsi více, můžete s ní klidně namazat i kolečka rohlíků nebo jakékoliv další pečivo, které budete mít zrovna po ruce. Horní část příliš nepřitlačujte, náplň by poté unikala po stranách.

Fotografie: Pixabay

Sendviče obalte ve vejcích a usmažte

Nakonec do menší mísy rozklepněte vejce a prošlehejte je s mlékem. Sendviče touto směsí po obou stranách protáhněte a přeneste na pánev – pomozte si vařečkou a pokládejte je do oleje co nejopatrněji, jinak vám smetanová směs snadno vyteče. Oleje by mělo být tolik, aby se pečivo smažilo, ale náplň zůstala nad jeho hladinou.

Fotografie: Pxhere

Sendviče osmažte po obou stranách dozlatova a můžete servírovat. Předem je však doporučujeme položit na utěrku nebo papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Nakonec posypte moučkovým cukrem a servírujte. Nejlépe chutnají s kávou nebo sklenicí mléka či kakaem pro děti. A přidat k nim můžete i čerstvé ovoce, aby byla snídaně ještě zdravější.