Rolky s kuřecím masem a zelím v pita chlebu – je to dobrota!

Fotografie: Pexels

Rolky s kuřecím masem a zelím v pita chlebu je jednoduché a velice chutné jídlo, která krásně voní a perfektně vás zasytí. Rolky vypadají tak famózně a slavnostně!

Možná vás děsí ten fakt, že se do rolek dává zelí. Vzhledem k tomu, že zelí se do těchto rolek dává jako přísada, která se prvně zalije vroucí vodou, jeho chuť se stává velice jemnou a je krásně měkké. Podávejte tyto rolky v pita chlebu jako teplé občerstvení a uvidíte, že se vás všichni vaši přátelé budou ptát na recept. Chcete se dozvědět, jak si tyto rolky doma připravit? Tak pokračujte ve čtení!

Co budete potřebovat?

  • 500g bílého zelí
  • Jedno kuřecí prsíčko
  • 120g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 70g sýra
  • Jeden pita chléb
  • 2ks rajčat
  • Sůl, pepř, oregano a slunečnicový olej dle chuti
Fotografie: Pexels

Tak a šup na vaření!

Zelí nakrájejte nadrobno, zalijte vroucí vodou a nechte 20 minut ve vodě. Poté si vezměte cedník a vylejte všechnu vodu a zelí vložte do mísy. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, sýr nastrouhejte najemno a nadrobno nakrájejte cibuli. Smíchejte tyto přísady se zelím, solí, pepřem a ještě přidejte oregano dle vaší chuti. Teď přichází ta nejtěžší část. Pita chléb nakrájejte na 4 stejné části a na každou z nich rovnoměrně rozložte náplň a stočte je do rolí. Každou rolku nakrájejte na 3 části.

Fotografie: Pexels

Přichází čas vrhnout se na přípravu omáčky. Rozklepneme do misky vajíčka a přidáme zakysanou smetanu, pomačkaná rajčata, pepř a sůl. Vše to dohromady smícháme. Zapékací mísu vymažeme olejem, nebo nějakým jiným tukem, rozložíme do ní naše rolky a přelijeme omáčkou. Pečte při 180°C přibližně 35-40 minut.

Kromě oregana můžete do tohoto jídla přidat jakékoliv jiné koření, které máte rádi. Toto jídlo je univerzální, skvěle poslouží při jakékoliv slavnosti, ale hodí se i na normální oběd nebo jako svačinka do práce.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]