Pizza z bochníku chleba pobláznila internet. Vykašlete se na klasiku, chuťově nemá konkurenci

Jak důležité je někdy najít si čas na odpočinek a dobré jídlo. Je ale jasné, že v takový moment se vám nechce stát hodiny u plotny a vyvařovat. Je jisté, že rychlá pizza vám dokáže večer velmi zpříjemnit. Tento recept zvládnete připravit za maximálně 20 minut. Nachystejte si tyto suroviny:

Ingredience

  • Bochník chleba – 1 ks
  • Klobása – 250 g
  • Rajčatová pasta/pyré – 60 ml
  • Tvrdý sýr (eidam, gouda, mozzarella) – 200 g
  • Česnek – 4 stroužky
  • Zelenina dle vaší chuti – paprika, rajčata, žampiony, cibule atd.
  • Koření – dle chuti

Jak postupovat?

Česnek oloupejte a nakrájejte najemno (nebo prolisujte). Klobásu také oloupejte (je-li to třeba) a nakrájejte na tenké plátky.

Ty poté lehce osmažte se směsí česneku a koření. Proveďte několik mělkých řezů v bochníku a vytáhněte střídu ven. Vnitřek chleba potřete rajčatovou pastou, poté přidejte klobásovou náplň.

Přidejte bylinky dle své chuti a také čerstvou nebo nakládanou zeleninu. Sýr nastrouhejte na struhadle a posypte jím bohatě celý bochník chleba.

Chleba vložte na vymazaný plech a dejte ho do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte po dobu přibližně 15 minut, dokud bochník krásně nezezlátne a sýr se dokonale nerozteče.

Buďte kreativní

Náplň na pizzu je samozřejmě možné zcela libovolně měnit. Můžete si vybrat takové suroviny, které vám nebo vašim hostům chutnají. Z naší zkušenosti víme, že klobása se dá velmi dobře nahradit jakoukoliv šunkou nebo třeba kousky kuřecího masa. Nesmí chybět sýr, ale je opět jen na vás, jaký si vyberete. Pokud dáte přednost výraznějšímu sýru jako je čedar či niva, bude mít pizza zase o něco výraznější chuť.

Zkusit můžete i místo rajčatové náplně dát do bochníku kysanou smetanu dochucenou bylinkami. K tomu například vejce nebo slaninu a máte zase zcela novou pizzu, která je velmi netradiční a jistě zaujme každého, kdo k vám zavítá na návštěvu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]