Plněné papriky s kuřecím masem nadchnou celou vaši rodinu. Uvařte si je třeba na oběd

Pokud potřebujete do svých rozmlsaných potomků dostat nějakou tu zeleninu, můžete to zkusit tímto receptem. Plněné papriky s kuřecím jim určitě zachutnají. Vy z nich budete určitě také unesení! Jejich příprava je velice jednoduchá. Ostatně zapojit můžete i děti samotné.

Jaké ingredience budete potřebovat na plněné papriky?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si:

  • 4 ks sladkých paprik (na barvě nesejde)
  • 1 ks rajčete
  • 2 kuřecí prsa
  • sůl a mletý pepř dle chuti
  • grilovací koření dle preferencí
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíci slunečnicového oleje
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 70 gramů tvrdého sýra na strouhání dle libosti
  • 70 mililitrů vody

Jak postupovat při přípravě plněných paprik s kuřecím masem?

Nejdříve si očistěte papriky od stopek a semínek. Pak je překrojte na půlky a pečlivě omyjte. Nyní se pusťte do přípravy náplně. Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky a orestujte dozlatova na troše slunečnicového oleje.

Také nezapomeňte maso posolit, opepřit, přidejte i koření dle libosti. Dále zasypte hladkou moukou a dobře promíchejte. Až se směs propojí a podusí, odstavte ji z plotny a zakomponujte do ní i zakysanou smetanu. V této fázi máte náplň do paprik hotovou.

Plnění paprik a jejich zapékání

Dále si k ruce vezměte papriky a naplňte je poctivě kuřecí směsí se zakysanou smetanou. Poté jednotlivé kusy obložte omytým a na kolečka pokrájeným rajčetem, posypte strouhaným sýrem a dejte na plechu vystlaném pečícím papírem zapékat do trouby na půl hodiny při 200 °C.

Servírování plněných paprik

Až se plněné papriky s kuřecím masem upečou, servírujte je horké spolu se zakysanou smetanou, nebo posypané čerstvými bylinkami. K pokrmu můžete podávat i vařené brambory, nebo ty opékané. Skvěle se do paprik budou hodit i orestované žampiony, v případě, že jste vegetarián. Nechte si s celou svou rodinou chutnat!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]