Připravte pudinkové palačinky a na marmeládu si už nevzpomenete

Milujete toto sladké jídlo? Tak zkuste jeho netradiční varianty. Pudinkové palačinky vás přesvědčí o tom, že obejít se bez marmelády lze celkem snadno. Právě pudink se stane celkem adekvátní náhradou. Až poprvé ochutnáte, už si na marmeládu ani nevzpomenete. Kdo nevěří, ten si může tento recept snadno vyzkoušet.

Co bude potřeba?

Aby se vám pudinkové palačinky povedly, je třeba mít po ruce všechny ingredience. Jako první se podíváme na to, co je potřeba pro samotnou palačinku. Na ni si připravte:

  • 500 ml mléka
  • 200 g mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíci cukru
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1 špetku soli
  • 1 lžičku vanilkového extraktu

Když máte přísady na těsto a samotné palačinky, je třeba nachystat si ingredience na onu náplň. Zde to nebude klasická marmeláda, ale bude to:

  • 500 ml mléka
  • 3 lžíce mouky
  • 2 vejce
  • 70 g másla
  • 200 g cukru

Těsto jako první

Základem je palačinkové těsto. Zde vám jistě nemusíme dlouze popisovat, jak na něj. Stačí vzít si hlubší mísu a v ní postupně míchat všechny ingredience. Pokud máte kuchyňský mixér, rozhodně ho použijte. Těsto bude bez hrudek a dokonale našlehané.

Smažte na pánvi

Palačinky se samozřejmě připravují na pánvi. Tu rozehřejte, přidejte trochu oleje a následně nalijte těsto tak, aby se rozlilo do krajů a nebylo nijak výrazně vysoké. Takto těsto smažte z jedné, potom z druhé strany. Postupujte stále stejně, až spotřebujete celou misku těsta.

Jak na pudinkovou náplň?

Postup na palačinky znáte. A teď se pojďme podívat na to, jak připravit náplň. Mixér budete používat i tady, jelikož základem je ušlehat povolené máslo.

K němu budete následně přidávat všechny ostatní ingredience, jako je vejce, cukr a také mouka. Vše propojte na nadýchanou až krémovitou konzistenci.

Poslední, co zbývá, je mléko. To rozehřejte v hrnci, a když je těstě před bodem varu, tak do něho přidáte našlehanou směs. Tu důkladně rozmícháte a vše vaříte do té doby, dokud nezhoustne a nebude mít požadovanou pudinkovou konzistenci.

A máte hotovo

Když je i pudinková náplň hotová, máte vše připraveno. Vezměte si palačinku, potřete ji dostatečným množstvím náplně, zabalte ji, v případě zájmu ji posypte cukrem a už můžete servírovat.

Na závěr ještě náš tip pro zjednodušení: Pokud hledáte jednodušší verzi přípravy, použijte pudink z prášku. Ten je nejenom rychleji hotový, ale máte také možnost kombinovat u něho různé příchutě, podle libosti.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]