Připravte si dokonalá těstovinová hnízda s mletým masem jako skvělý oběd nebo večeři

Připravte si vynikající a hlavně rychlý recept, kde na jedné pánvi připravíte těstoviny a zároveň i maso. Nemusíte tak řešit žádné další nádobí pro vaření přílohy a hlavně je všechno hotové během několika málo minut. Tento skvělý recept si tak právem oblíbíte klidně hned po prvním připravení a ochutnání. Řadu ingrediencí si navíc můžete upravit podle vlastní chuti.

Co budete potřebovat na těstovinová hnízda

  • mleté ​​maso (jakékoli) – 450 gramů
  • cibule – 1 kus
  • česnek – 3 stroužky
  • těstoviny ve tvaru hnízda
  • rajčatová pasta – 3 lžíce
  • sůl
  • mletý černý pepř

Návod na přípravu těstovinových hnízda

Nejdříve si připravte mleté maso, které podle chuti osolíte a opepříte. Důkladně promíchejte také s připravenou a nasekanou cibulí a trochou česneku. Směs mletého masa tímto způsobem dostane tu správnou chuť i konzistenci pro další přípravu.

Druhý krok v přípravě receptu vypadá na první pohled podivně, ale ve výsledku je to právě to jedinečné, proč se jedná o tak skvělé jídlo. Jakmile máte připravené a smíchané mleté maso, vložte na pánev s trochou oleje jednotlivá hnízda z těstovin. Tyto těstoviny jsou v zásadě určené hlavně do polévky, takže pro přípravu jim stačí jen pár minut tepelné úpravy.

Když jednotlivá hnízda rozmístíte na pánev, vložte do vrchní části porci mletého masa. Vznikne tím takový bochánek s těstovinami, kdy uprostřed sedí masová směs. Aby byl pokrm chutnější, vše zalijte rajčatovým protlakem, případně kečupem a doplňte trochu vody, aby se těstoviny mohly mírně vařit. Pro rovnoměrně propečení masa dejte na pánev pokličku a nechte několik minut na střední teplotě.

Jakmile uvidíte, že je maso již hotové, což bývá zhruba do 15 minut podle zvoleného druhu a tloušťky jednotlivých kousků, můžete se pustit do servírování. Na závěr přidejte ještě špetku koření, jako je například bazalka a dokonalé jídlo je na světě.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]