Quesadilla jak Qurrito z KFC aneb český slaný koláč z tortilly potěší celou rodinu

Tortilly lze připravovat na mnoho různých způsobů. Jeden z nich tvoří například burrito a druhý zase preferuje quesadillu. Inspirujte se jednoduchým receptem na pečenou tortillu se šunkou a sýrem, kterou si všichni zamilují!

Jaké ingredience budete potřebovat na pokrm?

Před zahájení vaření si obstarejte tyto suroviny:

  • 4 velké tortilly
  • 3 vejce
  • 120 gramů tvrdého sýra (např. čedar, gouda, eidam)
  • 10 gramů másla
  • 1 rajče
  • 100 gramů šunkového salámu
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti

Jak postupovat při přípravě opékaných tortill s šunkou, rajčetem a sýrem?

Začněte tím, že si očistíte rajče a naplátkujete ho. Poté si nastrouhejte nahrubo i tvrdý sýr dle preferencí a v misce vyšlehejte vejce spolu se solí dle chuti. Nyní si k ruce vezměte velkou pánev se silnějším dnem a vymažte ji kouskem másla.

Až bude rozpálená, vlijte do ní vyšlehaná vajíčka. Pak následuje první tortilla, na kterou pokladete pár plátků šunkového salámu a posypete třetinou strouhaného sýra.

Druhou vrstvu bude tvořit opět tortilla, na kterou pokladete plátky rajčat a posypete trochou sýra. Třetí vrstvu zopakujte jako u té první (kromě vajíček) a nakonec přiklopte čtvrtou tortillou a posypte zbývajícím sýrem.

Dopékání plněných tortill a jejich servírování

Plněné tortilly pečte z jedné strany na mírném plamenu asi pět minut. Poté opatrně placku otočte a opékejte i na druhé straně. Pokrm podávejte například s dipem ze zakysané smetany a česneku. Hodit se ovšem bude i sladký kečup nebo zeleninový salát.

Přejeme vám dobré chutnání.

Různé variace opékané tortilly

Nezaujala vás náplň výše uvedená? Pak si ji můžete upravit dle svého uvážení. Kromě šunkového salámu můžete k plnění použít i oblíbené klobásky, nebo dokonce opečené kuřecí maso. Tvrdý sýr pak lze nahradit i mozzarellou, nivou či parmezánem. Ze zeleniny se k plnění hodí i sladká paprika či kukuřice.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]