Recept na nadýchaný vanilkový krém. Jednoduchý a rychlý dezert si zamilují nejen vaše děti

Chutný vanilkový krém je skvělým dezertem pro podávání vašim malým ratolestem i návštěvě. Všichni si tento sladký pokrm zachutnají při prvním soustu. Přitom samotná příprava tohoto dezertu je velmi rychlá a snadná. Vyzkoušejte tento výborný recept a uspějte před celou vaší rodinou.

Dezert můžete připravit ve více podání

Pokud připravujete dezert pro celou velkou rodinu, pak bude vhodnější připravit vanilkový krém do celého plechu. Jestliže ale čekáte návštěvu a chcete si dát záležet na formě servírování, pak můžete vanilkový krém připravit do malých skleniček, které ozdobíte před podáním například snítkou máty. Vámi připravený dezert bude vypadat i chutnat fenomenálně. Pro přípravu základu pro vanilkový krém si přichystejte:

  • 1 litr mléka
  • 3 vejce
  • 200 gramů cukru
  • 100 gramů škrobu
  • vanilkovou esenci

Na přípravu krému a k servírování budete potřebovat:

  • 300 gramů krému
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 50 gramů hořké čokolády

Připravíme si základní směs

Smícháme tři vejce, škrob, cukr a mléko a přidáme trochu vanilkové esence nebo vanilkový cukr. Všechny ingredience důkladně promícháme do hladka. Výslednou směs dáme do hrnce a přivedeme k varu, přitom důkladně zamícháme. Stáhneme z varné desky a necháme úplně vychladnout.

Studený krém smícháme s moučkovým cukrem a šleháme, dokud nedostaneme nadýchaný krém. Po menších částech přidáváme do krému smetanu a opatrně vmícháme, aby konzistence neztratila nadýchanost.

Navrch přidáme nastrouhanou čokoládu

Výslednou směs rozprostřeme rovnoměrně na pečící plech nebo nandáme do malých sklenic. Navrch přidáme nastrouhanou hořkou čokoládu. Vše necháme důkladně ztuhnout v lednici. Dezert bude krásně tuhý, osvěžující a neskutečně skvělý na pohled i po chuti.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]