Recept na pečený brambor s fantastickou přísadou. Připravte výbornou večeři

Miluje vaše rodina brambory na všechny způsoby? Pak si určitě zamilujete i tento recept na pečenou bramboru plněnou skvělými ingrediencemi. Snadná příprava a fantastický výsledek zařadí tento recept na přední příčku vašeho obvyklého jídelníčku.

Kombinaci chutí si zamilujete

Představte si chuť brambor, slaniny, zelí a vejce. Tato kombinace odzbrojí svou skvělou chutí nejen vás, ale také třeba vašeho manžela. Pokrm navíc nejen úžasně chutná, ale také báječně vypadá na talíři. Připravte si tuto krásnou a dobrou pochoutku během pár minut. Pro přípravu pokrmu budete potřebovat:

  • 6 velkých brambor
  • 200 gramů strouhaného sýra
  • 300 gramů slaniny
  • petržel
  • 6 vajec
  • 6 lžic olivového oleje
  • špetku soli
  • špetku pepře

Nejdříve si připravíme samotné brambory

Všechny brambory důkladně umyjeme a položíme na plech s pečícím papírem. Vrchní část brambory propícháme vidličkou a potřeme ze všech stran olivovým olejem. Pečeme v troubě asi 40 minut na 180 °C. Po upečení jsou brambory krásně měkké.

Vyndáme brambory z trouby a ještě za horka vydlabeme vrchní část brambor tak, aby zbylo jen dno a stěny. Vydlabaný zbytek brambor vložíme do misky, kde je třeba kousky rozmělnit na co nejmenší.

Připravíme si náplň brambor

Brambory v misce ochutíme solí a pepřem, přidáme také nastrouhaný sýr a vše důkladně promícháme, aby se ingredience spojily. Na dřevěné prkénko položíme tři plátky slaniny a na ně položíme bramboru. Plátkem obalíme stěny brambor a zakončíme je uvnitř vydlabané prohlubně. Poté bramboru naplníme připravenou směsí.

Nakonec přidáme jedno vajíčko navrch naplněné brambory. Celý takto plněný brambor pečeme v troubě ještě 15 minut na 160 °C. Výsledný brambor podáváme s čerstvou petrželí

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]