Peremech: Ruský pokrm s hovězím masem nelze nemilovat

Kdo má rád mleté hovězí maso a lehké experimentování v kuchyni, tak se může připravit na tuto vynikající bombu. Zasytí vás a budete mít problém ji nesníst celou naráz.

Peremech je pokrm, který je pro Rusko velmi běžným, hlavně v kuchyni Volga Tatar a Bashkir. Jsou to vlastně takové smažené koláče plněné mletým hovězím, jednoduše delikatesa, kterou nepohrdne žádný milovník masa. Připravíte je naprosto snadno a bez zbytečných potíží, navíc zachutnají dozajista všem, komu budou nabídnuty.

Ingredience a postup přípravy peremechu

Na těsto budete potřebovat:

  • Sto mililitrů mléka
  • Jednu lžičku droždí
  • Sto mililitrů zakysané smetany
  • Jednu polévkovou lžíci cukru
  • Sto mililitrů kefíru
  • Špetku soli
  • Misku
Fotografie: Freepik

Na náplň budete potřebovat:

  • Asi tři sta osmdesát gramů mouky
  • Tři sta gramů mletého hovězího masa
  • Jednu střední cibuli
  • Sůl, pepř, bylinky… jednoduše koření dle vašich chutí a preferencí

Nejprve se vrhněte na přípravu těsta. U toho je dobré vědět, že se vyplatí mít mléko, kefír i zakysanou smetanu při pokojové teplotě. Těsto díky tomu bude lépe kynout a rovnoměrněji se propeče.

Tyto tři ingredience tedy smíchejte do misky a přidejte k nim droždí. Opět promíchejte, následně osolte a přisypejte mouku. Nyní můžete těsto přikrýt a nechat kynout někde na teplém místě.

Příprava náplně je opravdu snadná

Nejprve si vezměte mleté maso a to se nebojte pořádně okořenit tak, jak jste zvyklí to dělat obvykle. To znamená do něj přidat nakrájenou cibuli, kterou jste si předtím oloupali, dále sůl, pepř, bylinky či jiné druhy koření. Jakmile to budete mít, tak jen vyčkejte, až bude vaše těsto nakynuté. Pracovní desku si namazejte trochou rostlinného oleje, stejně tak vaše ruce.

Těsto rozdělte na podobně velké porce a srolujte do kuličky. Doprostřed udělejte prostor, do kterého vložíte mleté maso a vše zpracujte do tvaru koláčku, jen střed nechejte otevřený, aby šlo vidět na maso. Nyní si jen vezměte pánev, naplňte ji rostlinným olejem a peremechy v ní dozlatova osmažte z obou stran. Výhodou tohoto pokrmu je, že je nadýchaný a ani není nijak extra přemaštěný. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]