Recept plněné papriky trochu jinak. Nebraňte se zajímavým inovacím

Plněné papriky jsou velmi zdravým a chutným pokrmem. Tradičně se v našich končinách podávají s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem. Díky tomuto jídlu dodáte svému tělu potřebné vitamíny a příjemně se nasytíte. Papriky plněné mletým masem se hodí jak k rodinnému obědu, tak i k večeři s lehkou přílohou. Připravte si je s námi.

Jaké ingredience budete potřebovat na plněné papriky?

Než se pustíte do práce, připravte si následující suroviny:

  • 1 kilogram paprik
  • 2 velké lžíce rýže
  • 500 gramů mletého masa (mix hovězího a vepřového)
  • sůl, pepř, oblíbené sušené bylinky

Dále budete potřebovat: cibuli, 4 lžíce jarní cibulky, čerstvou petrželku, 60 gramů pastináku, nebo mrkve, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 gramů mrkve, 2 až 3 stonky řapíkatého celeru, 300 mililitrů rajčatové omáčky, lžíci hladké mouky a vodu.

Jak postupovat při přípravě plněných paprik?

Papriky omyjte pod vlažnou vodou, odstraňte stonky a jejich vnitřek zbavte semínek. Povrch zůstane neporušený. Poté nakrájejte na jemné kostičky pastinák a cibuli a smažte na troše slunečnicového oleje ze všech stran do zlatova. Mezitím si namočte do studené vody rýži a takto ji ponechte asi hodinu až hodinu a půl.

Následně ji vsypte do jemného sítka a vodu nechte důkladně okapat. Mleté maso vložte do hlubší mísy, přidejte sůl, pepř, oblíbené koření, rýži, osmahlou cibuli s pastinákem, nasekanou jarní cibulku, petrželku a dobře promíchejte. Posléze masovou směsí plňte vnitřek paprik.

Plněné papriky naskládejte do velkého hrnce, na vrch poházejte pokrájený řapíkatý celer a mrkev a připravte si omáčku. Lžíci hladké mouky rozpusťte v 50 mililitrech vody, pak přilijte rajčatovou omáčku a propojte metličkou.

Tekutinu následně vlijte do hrnce k paprikám a vařte po dobu 30 minut po poklicí, na mírném plamenu. Po čtvrt hodině omáčku ochutnejte a případně ji dochuťte dle potřeby. Až se pokrm uvaří, nechte jej chvíli před podáváním ještě pod poklicí odpočinout. Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]