Retro punč z pomerančového džusu a banánů bez pečení

Dnešní recept je neobvykle a překvapivě chutný. Jedná se o nejlevnější dort, který můžete své rodině připravit a potěšit tak jejich mlsné jazýčky.

Velmi dobrou zprávou je, že za výrobu tohoto dezertu nedáte skoro žádné peníze, takže ho můžete připravovat velmi často. Navíc je velmi jednoduchý a nemusíte ho dokonce ani péct, takže i velmi rychlý. Jednoduše jedna výhoda za druhou. Vyzkoušejte ho a uvidíte, jak je lahodný.

Co budete potřebovat?

Připravte si jemný a lehký dort, který je protkaný velkým množstvím pomerančového krému! Jeho příprava je snadná a rychlá, z levných a dostupných surovin. Potřebujete-li pohostit návštěvu nebo chcete potěšit rodinu a přitom nemáte zájem o druhé a těžké dezerty, vyzkoušejte tento a přesvědčíte se, že je naprosto dokonalý. Na jeho přípravu potřebujete:

  • sušenky – 600 g,
  • banány – 2-3 ks.

Na výrobu krému si musíte připravit:

  • pomerančový džus – 1 l,
  • cukr – 1 šálek,
  • krupice – 8 lžic.

Na přípravu jedinečné glazury si připravte:

  • kakaový prášek – 2 lžíce,
  • cukr – 2 lžíce,
  • mléko – 3 lžíce,
  • máslo – 50 g.

Způsob přípravy

Jako první udělejte krém. Nalijte pomerančový džus do hrnce. Přidejte cukr a krupici. Dobře promíchejte a nechte 30 minut odpočívat.

Kaši vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne a nevytvoří se bubliny. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a dejte na 2 hodiny do lednice.

Poté mixujte, dokud nebude hmota jemná.

Nyní nakrájejte banány na tenké plátky. V tuto chvíli můžete začít sestavovat dort. Formu vyložte potravinářskou fólií. Naneste na dno silnou vrstvu krému.

Položte na ni vrstvu sušenek.

Poté je zakryjte velkou vrstvou krému a vrstvou banánů.

Pokračujte ve střídání vrstev sušenek, krému a banánů. Poslední musí být sušenky. Dort zakryjte potravinářskou fólií a nechte 8 hodin v chladu. Poté jej otočte na talíř sušenkami dolů.

Nakonec připravte polevu. Do hrnce dejte kakao, cukr, máslo a mléko. Za stálého míchání vařte, dokud vše nezhoustne, cca 5-7 minut. Poté ji naneste na povrch dortu.

Dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]