Řízečky v bramborové krustě se stanou dokonalou chuťovkou pro každou příležitost

Ať už chcete připravit chuťovku k pivu nebo plnohodnotnou večeři, masové řízečky v bramborové krustě udělají vždy radost. Jsou dokonale šťavnaté a plné chuti. A také dobře zasytí, což je žádoucí v každém případě. Pusťte se do vaření a pochutnejte si na této dobrotě!

Potřebné suroviny na přípravu řízečků v bramborové krustě

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto suroviny:

  • 700 gramů jakéhokoliv oblíbeného masa (vepřová panenka, kuřecí prsa, krkovice apod.)
  • 1 lžičku soli (na ochucení masa)
  • mletý černý pepř dle chuti
  • 200 až 300 gramů zakysané smetany
  • slunečnicový olej dle potřeby na smažení
  • 600 gramů brambor
  • 2 vejce
  • 2 lžíce majonézy
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 cibuli
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • ½ lžičky soli (na bramborové těsto)
  • čerstvý jemně nasekaný kopr dle chuti

Jak postupovat při přípravě pokrmu?

Nejprve si pokrájejte vámi zvolené maso na centimetrové plátky. Poté je mírně poklepejte paličkou na maso z obou stran. Také nezapomeňte osolit a opepřit dle preferencí.

Nyní si připravte bramborové těsto. Brambory si oloupejte společně s cibulí a obě suroviny nastrouhejte nahrubo do mísy. Pak přidejte vejce, lisovaný česnek, zakysanou smetanu, hladkou mouku, sůl, mletý pepř, nasekaný kopr a promíchejte v homogenní těsto.

Obalování masa a smažení řízečků

Okořeněné maso v další fázi začněte obalovat v bramborovém těstě a ihned smažte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova z obou stran.

Přebytečný tuk pak z řízků nechte okapat na papírové kuchyňské utěrce.

Servírování masových řízečků v bramborové krustě

Usmažené řízečky budou dokonalé jak samotné, tak třeba s jakýmkoliv dipem. Hodit se bude k porci i tatarská omáčka nebo kečup. Výtečné bude k jídlu třeba i zeleninové lečo bez vejce nebo jakýkoliv zeleninový salát a nakládaná zelenina (okurky, cibulky, řepa, čalamáda atd.). Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]