Rolky z listového těsta s vanilkovým krémem

Pokud chcete svou rodinu a přátele mile překvapit zajímavým a novým zákuskem, proč nevyzkoušet náš recept na tyto lahodné sladké rolky!? Skvěle v sobě kombinují chuť oblíbeného listového těsta, vanilkového krému a jemného krémového sýru.

Potřebné ingredience

Na přípravu tohoto dezertu budete potřebovat následující suroviny:

  • listové těsto – 500 g nebo hotové pláty
  • vejce – 2 až 3 ks (podle velikosti)
  • sladká smetana ke šlehání – 300 ml
  • plnotučné mléko – 750 ml
  • krémový sýr typu Philadelphia – 250 g
  • moučkový cukr – 100 g + 4 polévkové lžíce
  • vanilkový cukr – 1 balíček
  • pudinkový prášek s vanilkovou příchutí – 2 balíčky.

Postup přípravy

Pokud jste koupili mražené listové těsto, nechte ho rozmrazit a poté ho vyválejte na tenký plát. Použít můžete samozřejmě i listové těsto, které jste již zakoupili ve formě připravených plátů, což přípravu dezertu usnadní a urychlí.

Plát listového těsta nakrájejte pomocí ostrého nože nebo vhodného rádýlka na přibližně 2 cm široké pruhy, které poté rozdělte na poloviny. Z proužků vytvořte rolky tak, aby je po upečení bylo možno naplnit. Je tedy potřeba je tvarovat tak, aby byly z jedné strany uzavřené a náplň se v nich tak udržela. Nejlepší je namotat je na vhodné kovové trubičky.

Troubu si předehřeje na 200 °C a rolky rozložte na plech na pečení, vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem, které jste smíchali s trochou vody, a upečte je dozlatova. Stáhněte je z kovových trubiček a nechte je dobře vychladnout.

Dalším krokem je příprava náplně. Do 200 ml mléka dobře vmíchejte pudinkový prášek. Zbylé mléko smíchejte s cukrem a přiveďte k varu. Do vroucího mléka přidejte mléko s pudinkem a za stálého míchání je vařte na mírném plameni, dokud nezhoustne. Hotový pudink stáhněte a nechejte odstát a vychladnout.

Poté do pudinku přidejte moučkový a vanilkový cukr a také krémový sýr. Nakonec přidejte smetanu ke šlehání, kterou jste předtím vyšlehali. Vše dobře promíchejte.

Upečené rolky naplňte připraveným krémem pomocí cukrářského sáčku. Můžete je také posypat prosátým moučkovým cukrem. Před podáváním nechte zákusek několik hodin odležet na chladném místě.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]