Slané koblihy plněné chutnou náplní s tuňákem a sýrem

V české kuchyni jsou populární především sladké koblihy, které se plní džemem, pudinkem, nebo třeba zavařeninou a šlehačkou. Avšak lze si připravit i ty slané, které se budou hodit na rychlou večeři pro celou vaši rodinu. Až tento pokrm vyzkoušíte, budete oslněni. Tak dokonalé slané koblihy jste ještě nejedli!

Potřebné ingredience na slané koblihy

Než se pustíte do přípravy slaných koblih, obstarejte si na těsto:

  • 300 gramů hladké mouky
  • 10 gramů sušeného droždí
  • 1 lžičku krupicového cukru
  • ½ lžičky soli
  • 1 vejce
  • 20 mililitrů slunečnicového oleje + něco málo na smažení
  • 200 mililitrů teplého mléka

Na náplň budete potřebovat:

  • 1 cibuli
  • ½ červené papriky
  • 100 gramů tuňáka v konzervě
  • 100 gramů konzervované kukuřice
  • čerstvou petrželku dle chuti
  • sůl a pepř na dochucení
  • 100 gramů tvrdého sýra na strouhání
  • 150 gramů čínských nudlí
  • Majonézu

Jak postupovat při přípravě slaných koblih?

Nejprve si připravte těsto na koblihy. Do mísy si prosejte mouku, udělejte do ní jamku a vložte do ní sušené droždí. Také vlijte trochu teplého mléka, vsypte cukr a nechte chvíli vzejít kvásek. Poté do směsi rozklepněte vejce, vsypte sůl, vlijte 20 ml oleje a promíchejte. Na vále vypracujte rukama vláčné, hladké a homogenní těsto. To vložte zpět do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte na teplém místě kynout. Mezitím se pusťte do náplně.

Příprava náplně, smažení koblih a jejich plnění

Cibuli si oloupejte a nakrájejte ji najemno. Pak smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Přidejte i omytou, očistěnou a nakrájenou papriku. Zeleninu také dochuťte solí a mletým pepřem.

V další fázi namočte do vody čínské nudle a nechte bobtnat deset minut. Posléze je okrájejte nožíkem, nebo nastříhejte nůžkami a vložte do větší mísy. Přidejte k nim osmahnutou zeleninu, tuňáka, kukuřici, petrželku najemno nasekanou, zakápněte majonézou, ochuťte solí, pepřem a dobře vše promíchejte.

Následně začněte tvořit koblihy. Těsto si vyválejte na pomoučeném vále a vykrajujte z něj buď kolečka, nebo trojúhelníky.

Nechte ještě pod utěrkou chvíli kynout a poté smažte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.

Hotové koblihy nastřihněte a plňte připravenou náplní a strouhaným tvrdým sýrem.

Servírování slaných koblih

Hotové koblihy podávejte ideálně teplé, dají se však konzumovat i studené. Jejich chutí budete doslova unešení. Jsou vláčné, jemné a na jazyku se rozplývající.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]