Slané palačinky se salámem a cibulí vás dostanou svou fantastickou chutí

Pod pojmem palačinky si mnoho lidí představí zejména ty sladké plněné tvarohem, Nutellou, marmeládou anebo skořicí. Avšak připravit si můžete klidně i ty slané, které se stanou plnohodnotným obědem či večeří pro celou rodinu.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu slaných palačinek?

Obstarejte si před zahájením vaření tyto suroviny:

  • 2 vejce
  • 2 sklenice kefíru
  • 6 velkých lžic hladké mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • Vegetu dle chuti
  • 200 gramů měkkého salámu
  • ½ žluté cibule (může být i ta jarní)
  • ½ svazku čerstvého kopru
  • 200 gramů tvrdého sýra ke strouhání
  • slunečnicový olej dle potřeby

Jak postupovat při přípravě slaných palačinek se salámem a cibulí?

Nejprve si nastrouhejte nahrubo měkký salám dle výběru a tvrdý sýr do hlubší mísy.

Poté k uzenině přidejte i loupanou a jemně nakrájenou cibuli a nasekaný čerstvý kopr. K surovinám dále vložte i vejce, sůl, cukr, Vegetu, kefír, hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva.

Vypracujte homogenní těsto bez hrudek, z kterého budete tvořit palačinky.

Tvoření slaných palačinek a jejich smažení

Nyní si k ruce vezměte větší pánev a nalijte do ní trochu slunečnicového oleje. Ten rozpalte a smažte na něm palačinky dozlatova z obou stran. Na jednu placku použijte zhruba tři lžíce těsta. Tuku se snažte používat co nejméně, aby pokrm nebyl příliš mastný.

Servírování slaných palačinek se salámem a cibulí + tipy na závěr

Upečené palačinky podávejte teplé ihned po usmažení například s dipem ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Hodit se budou k jídlu i různé studené omáčky dle obliby nebo nakládaná zelenina ve sladkokyselém nálevu.

Kromě výše uvedených ingrediencí lze do těstíčka zakomponovat i jiné (například nakrájené černé olivy, uzenou klobásu, nakládanou a okapanou kukuřici, mozzarellu, nivu, sladkou papriku a podobně).

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]