Smažená zelná placka s paprikou a jarní cibulí

Přemýšlíte, co byste uvařili své rodině k rychlému obědu, nebo večeři? Pokud nestíháte, je perfektní volbou tato zelná smažená placka s paprikou a cibulí. Je plná vitamínů, díky obsahu zeleniny a její chuť je dokonalá. Přesvědčte se sami.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu zelné placky?

Obstarejte si následující:

  • 1 hlávku bílého zelí
  • 1 červenou sladkou papriku
  • 1 chilli papričku
  • 1 jarní cibulku
  • 3 vejce
  • sůl a mletý pepř dle chuti
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 1 lžíci kukuřičné mouky

Jak postupovat při přípravě smažené zelné placky?

Nejprve si omyjte hlávku zelí a nakrájejte ji ostrým nožem na tenké nudličky.

 

Zeleninu vložte do hluboké mísy a přidejte k ní i na nudličky pokrájenou sladkou papriku, chilli papričku, jemně nasekanou jarní cibulku a vše dobře promíchejte. Následně ještě přisypte sůl, pepř, kukuřičnou mouku, zakápněte sójovou omáčkou a opět suroviny propojte pomocí vařečky. Do zeleninové směsi ještě na závěr přijdou rozšlehaná vajíčka. Tak získáte homogenní hmotu připravenou na smažení.

Smažení v pánvi a fáze servírování

Do větší a hlubší pánve nalijte slunečnicový olej (asi lžíci) a nechte zahřát. Pak na tuk navrstvěte zelnou směs a vařečkou ji uhlaďte. Na povrch placky můžete nasypat dle libosti i sezamová semínka.

Posléze pokrm přikryjte poklicí a duste asi deset minut. Následně placku otočte obracečkou a smažte dozlatova i z druhé strany.

Hotovou zelnou placku vyjměte z pánve na talíř a pokrájejte ji na stejně velké porce. Podávejte například s dipem ze zakysané smetany.

Pokud chcete pro rodinu připravit vydatnější večeři, lze do těstíčka před smažením přidat i nastrouhanou libovou šunku, nebo uzené vepřové maso. Chutný bude i nahrubo strouhaný tvrdý sýr. Ten se po zahřátí uvnitř placky rozteče a na povrchu pokrmu vytvoří křupavou krustu. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]