Jablka jsou skvělým ovocem, protože je lze zakoupit po celý rok v obchodě a udělat z nich různé dezerty. Pokud vám toto ovoce nevadí, zkuste si doma udělat jablečný koláč v pánvi.
Mnoho lidí přestalo jablka v průběhu života jíst, protože si příliš zvykli na to, že je jich dostatek a rostou na mnoha zahradách. V dnešní době si tak lidé často dopřávají jiné ovoce a na toto zapomínají. Pokud byste chtěli jablka opět začít jíst ve větším množství, protože obsahují hodně potřebných látek pro lidské tělo, zkuste si doma udělat třeba jablečný koláč z pánve podle tohoto receptu.
Suroviny, které budete potřebovat
Na přípravu jablečného koláče v pánvi budete potřebovat následující suroviny:
- 2 ks jablka
- 60 g máslo
- 30 g cukr
- 1 ks vejce
- 8 g vanilkový cukr
- 30 ml rostlinný olej
- 150 g řecký jogurt
- 140 g mouka
- 8 g prášek do pečiva
- 1 / 2 čajové lžičky mleté skořice
Jak připravit jablečný koláč
Možná mnoho lidí zaskočilo to, že tento koláč se nepeče, ale připravuje se v pánvi. Ti, kteří si však tento recept vyzkouší, tak brzy zjistí, že i z pánve může být jablečný koláč skvělý. Pokud se do tohoto koláče pustíte, tak začněte jeho přípravu tím, že si vezmete jablka a oloupete je. Poté jablka rozřízněte napůl a vyjměte z nich všechna jadérka. Následně stačí jablka nakrájet na malé kousky.
Osmažte jablka v pánvi
Nyní si vezměte vhodnou pánev, ve které budete koláč připravovat a rozpusťte si v ní máslo společně se 30 gramy cukru. Jakmile bude máslo i cukr rozpuštěný, dejte do pánve nakrájené kousky jablek a důkladně promíchejte. Vše poté smažte dalších 10 minut na mírném ohni.
Připravte si těsto na koláč
Zatímco se bude koláč smažit, připravte si těsto na koláč. Do misky dejte vejce, klasický cukr, vanilkový cukr a vše vyšlehejte metličkou. Následně přilijte do této směsi rostlinný olej a promíchejte. Až budete mít směs promíchanou, můžete od misky přidat řecký jogurt, mouku a prášek do pečiva. Poté se opět přesuňte k pánvi s jablky a zasypte je skořicí. Na jablka do pánve následně nalijte směs na těsto, kterou jste si předtím umíchali.
Dokončete koláč a máte hotovo
Protože už máte v pánvi všechny suroviny, které jsou na koláč potřeba, můžete sáhnout po pokličce, která je vhodná na pánev, v níž koláč připravujete a pánev přikryjte. Dezert smažte v pánvi dalších 10 minut při mírném ohni. Až uběhne tato doba, koláč otočte a z druhé strany jej ještě smažte dalších 5 minut.
Napište komentář