Smetanový dort s banánem je rychlým dezertem, který zvládnete bez pečení

Máte chuť na něco sladkého? Tento smetanový dort nikdy nezklame. Jak pro svou chuť, tak i proto, že je hotový bez pečení. Nevěříte? Tak se podívejte na náš recept. Provedeme vás jak jednotlivými ingrediencemi, tak i samotným postupem přípravy. Zaujme vás, jak snadné to může být.

Co budete potřebovat?

Jdeme na seznam ingrediencí, bez kterých se neobejdete. Není nich nijak moc, což už jasně naznačuje fakt, že tento smetanový dort s banánem není ani nijak složitý. Stačí si připravit:

  • 500 g čokoládových sušenek
  • 800 ml mléka
  • 7 žloutků
  • 200 g cukru
  • 5 lžíce mouky
  • 2 lžíce škrobu
  • 150 g másla
  • 4 banány
  • karamelizované kondenzované mléko

Začínáme krémem

Jedná se o smetanový dort, a tak je třeba začít právě krémem. To je poměrně jednoduché, jelikož na to budete pouze hrnec, do kterého nalijete mléko a dále přidáte žloutky, cukr, mouku a také škrob. Vše začnete důkladně míchat metličkou, dokud nevznikne jednotná hmota bez hrudek. Následně můžete hrnec přesunout na sporák.

Pomalu začněte ohřívat, dokud se směs nebude blížit bodu varu. Stále míchejte a budete jasně pozorovat, jak vše postupem času houstne. V míchání rozhodně nepřestávejte a vařte do té doby, dokud se vám nepodaří vytvořit smetanový krém s pevnější pudinkovou konzistencí. Následně přidejte na kousky nakrájené a povolené máslo, které do krému vmíchejte. To ho zjemní a po vyhlazení zpevní.

Sestavte smetanový dort

Nyní už stačí svůj dort jenom sestavit. Jedná se o vrstvený dezert, který jak dobře chutná, tak i dokonale vypadá. Na dno dejte trochu krému a na něj vrstvu sušenek. Následuje opět vrstva krému a na něho vrstva na kolečka nakrájených banánů. Na ně přijde opět vrstva krému a potom zase sušenky, zase krém, zase banány, zase krém, zase sušenky… a tak dále, dokud formu nenaplníte, nebo dokud vám nedojdou ingredience.

Nepečte, ale chlaďte

Tento dezert nepatří do trouby, ale patří do lednice. Sem ho dejte ztuhnout nejlépe na několik hodin. před tím ho ještě polijte kondenzovaným karamelovým mlékem a máte ho hotový. Po ztuhnutí samozřejmě vyndejte a nakrájejte. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]