Ryby už jinak nedělám. Našla jsem nový univerzální recept na obalování: Od teď se nelepí a nepřipalují

smažení ryb

Jestliže máte rádi smažené ryby, možná se vám často stává, že se připalují k pánvi. Pokud si vyzkoušíte tyto triky, můžete se těmto nepříjemnostem pro příště zcela vyhnout.

Ryby jsou pro některé lidi potravinou, kterou by si nedali, ani kdyby museli. Ryba však obsahuje mnoho potřebných látek k tomu, aby lidské tělo fungovalo správně, a navíc je skvělá i do diety. Většina lidí si ryby připravuje také smažené, takže je obalí ve vajíčku, mouce a strouhance. Taková příprava ryby je ale často ke zlosti, jelikož se smažená ryba připaluje nebo přichytává k pánvi. Pokud byste se chtěli těmto problémům vyhnout, zkuste tyto triky.

Ryba je skvělá pro lidské zdraví

Velká část populace se setkává s tím, že mají ve svém těle málo omega-3 mastných kyselin. Tyto kyseliny snižují u lidí riziko vzniku infarktu, jsou dobré pro paměť, které velmi pomáhají v její správné funkci a také zlepšují psychický stav. Díky konzumaci ryb můžete snížit riziko vzniku nádorového onemocnění a také snížit hladinu cholesterolu.

Ryba se nezpracovává dlouze, ale přesto je lidé jedí jen ve velmi malém množství. Tato surovina přitom obsahuje velké množství kvalitních bílkovin, které jsou potřeba nejen pro sportovce, ale i pro ty, kteří chtějí shodit nějaké to kilo nebo zlepšit svou životosprávu. Dále obsahuje zinek, železo, selen, vitamín B12 a jód.

smažení ryby

Různé způsoby přípravy ryb

Jestliže máte v plánu si nachystat rybu, můžete tak učinit mnoha způsoby. Rybu si můžete koupit buď čerstvou, kdy je doporučená její konzumace ve stejný den, kdy jste ji koupili nebo mraženou. Mražená ryba lze připravit stejným způsobem jako ta čerstvá. Lidé si nejčastěji ryby připravují v troubě, v zapékací míse, v hrnci nebo na pánvi. Jakmile se ale rozhodnou si nedat rybu jen s kořením, ale smaženou, občas se objeví nepříjemné problémy.

smažená ryba

Tajemství smažené ryby

Smažení ryb není pro každého člověka zcela jednoduché, protože i při použití oleje se může stát, že se začne přichytávat k pánvi a poté se připeče. Tomuto problému se můžete vyhnout tak, že místo pšeničné mouky použijete rýžovou. Jednoduše tedy opláchněte rybu pod tekoucí vodou, osušte ji od vody a poté ji obalte v rýžové mouce, do které jste si předem přidali koření a sůl. Následně rybu vložte do pánve, v níž je rozpálený olej a osmažte ji z obou stran dozlatova.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*