Sušenkový koláč připravíte snadno bez pečení. A chutná skvěle

Chutné dezerty se dají udělat i tak, že nebudete zapínat troubu. Sušenkový koláč je toho jasným důkazem. Náš recept vás provede celým postupem přípravy. Zjistíte, že je velmi jednoduchá a až ochutnáte výsledek, budete si moci říci, že nic lahodnějšího jste už dlouho nejedli.

Co bude třeba?

Sušenkový koláč se povede jenom ve chvíli, když budete mít po ruce ty pravé ingredience. O jaké se jedná? Je jich jenom několik a jedná se konkrétně o tyto:

  • 3 lžíce želatiny
  • 200 ml vody
  • 600 g zakysané smetany
  • 250 g cukru
  • 400 g sušenek
  • Kakao dle potřeby

Připravte si krém

Sušenkový koláč začínáme krémem. A to tak, že nejprve začnete želatinou, kterou dáte do vody, kde ji necháte takzvaně nabobtnat. Zde doporučujeme pokračovat přesně podle návodu na želatině.

Druhou fází přípravy krému je ta, že vezmete smetanu a začnete ji společně s cukrem míchat v misce. Buď ručně, nebo můžete použít i kuchyňský mixér, který ale zapněte spíše na pomalejší otáčky.

Dále už stačí obě dvě složky propojit. Nalijte želatinu do smetanového základu a vše velmi důkladně promíchejte na požadovanou krémovitou konzistenci.

Opět platí, že krém můžete míchat buď pomocí špachtle nebo lžíce, či na to můžete použít také váš kuchyňský mixér, pokud si chcete ulehčit práci.

Nachystejte sušenky

Sušenkový koláč podle našeho receptu je unikátní tím, že se nepoužívají velké sušenky, ale ty malé. A klidně se může jednat o slanou variantu. Není to problém.

Požadované množství sušenek budete vmíchávat do vašeho krému. Zde už mixér nepoužívejte, jelikož byste měli používat jenom ruční nástroje. A to velmi opatrně.

Nyní do formy

Když je vše smícháno, vezmete si formu a do ní vložte potravinovou folii. Do takto připravené formy přesuňte krém a sušenky.

Nyní je třeba vše obalit potravinářskou folií, aby vršek dortu neokoral. Dejte ho do lednice na donu zhruba 30 – 60 minut, aby se důkladně ochladil.

Můžete servírovat

Když má dort požadovanou teplotu, vyndejte ho a můžete vyklopit na podnos. Nyní oceníte to, že jste použili potravinovou folii, která vše usnadní.

Na závěr už stačí jenom kakao, kterým svůj nepečený dort jednoduše posypete a tím je připravený k servírování.

Nejenom, že skvěle chutná, ale jistě vás zaujme i tím, jak vypadá na řezu. Na první pohled připomíná těsto, které však nebylo použito.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]