Tango řezy jsou známou pochoutkou. Náš recept je ještě vylepší

Tango řezy jsou poměrně známým a také poměrně populárním dezertem. My vás s naším receptem naučíme ty nejlepší. Zaujmou vás nejenom svou jednoduchostí, ale i dokonalou chutí. Stačí dodržet správné ingredience a také správný postup přípravy.

Připravte si všechny potřebné suroviny

Na Tango řezy si suroviny rozdělíme do tří částí. Tou první je zcela pochopitelně těsto, na které budou potřeba tyto ingredience v tomto množství:

  • 76 dkg mouky
  • 4 dkg vanilkového cukru
  • 40 dkg moučkového cukru
  • 10 dkg másla
  • 2 vejce
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1,5 dcl mléka

Aby byla Tango řezy vláčné a také zajímavé na svém řezu, je třeba myslet i na druhou složku, kterou je krém. Ten není nijak složitý, pokud ho připravíte z těchto ingrediencí.

  • 25 dkg másla
  • 25 dkg moučkového cukru
  • 1,2 litru mléka
  • 16 dkg pudinku

A co na závěr? Samozřejmě už jenom vrch, na který budete potřebovat pouze tři jednoduché věci. Jejich základem je:

  • 15 dkg čokolády
  • 5 lžic oleje
  • Piškoty dle potřeby

Jako první si připravte těsto

Že není nijak složité, to vám odhalí tento následující postup. Těsto vznikne tak, že jenom smícháte jednotlivé ingredience. Klidně na to můžete použít kuchyňského robota, který vám práci usnadní. Mělo by vzniknout tekuté těsto, které následně upečete.

Těsto je specifické tím, že na Tango řezy budete potřebovat jeho tři vrstvy. Všechno tedy rozdělte na 3 díly a ty pečte vždy samostatně. Pokaždé na stejně velkém plechu, v troubě rozehřáté na 150 stupňů Celsia. Doba pečení je kolem 10 minut.

Nachystejte si krém

Ani ten není nijak složitý. Postačí vám kuchyňský mixér, který také použijete k tomu, abyste jednotlivé suroviny smíchaly a aby vznikl krém, který bude mít pevnou konzistenci, ale zároveň bude také vláčný a nadýchaný. Pokud ještě těsto není vychladlé, dejte ho na chvíli odpočinout do lednice.

Kompletujte

Nyní pojďme na vaše řezy. Jako první je tu vrstva těsta, na kterou naneste vrstvu krému. Potom znovu těsto a znovu krém. A toto ještě jednou opakujte. Končit byste měli právě krémovou vrstvou. Další už nebude a tak zde použijte veškerý krém, který vám zbyl. Tango řezy jsou v tuto chvíli téměř hotové.

Jdeme do finále

Řezy jsou téměř hotové a to poslední co je třeba udělat, je polít je vrstvou čokoládového krému. Čokoládu proto rozehřejte, smíchejte s olejem a nalijte na vaše řezy. Poté dejte do lednice ztuhnout, a když je i čokoláda tvrdá, tak můžete vyndat, nakrájet a samozřejmě i servírovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]