Tento recept zná jen hrstka lidí: Do vroucí vody hoďte 4 šneky z domácího těsta. Z té chuti budete paf

Pokud jste dostali chuť si něco doma vytvořit, není nic lepšího, než vyzkoušet tyto vařené a následně pečené koblížky s dírkou uprostřed.

Možná jste dostali chuť si vytvořit nějakou vlastní pochoutku, ale nevíte, co byste měli udělat. Pokud tedy chcete vyzkoušet něco nového, není nic lepšího, než si zkusit nějakou tu dobrotu uvařit a následně upéct. Třeba tyto lahodné koláčky s dírkou uprostřed, které jsou měkké, nadýchané a chutnají jednoduše lahodně. I tak si k nim ale můžete dát třeba med či džem a v ten moment se stanou pravou delikatesou.

Ingredience a postup přípravy koláčků

Na těsto budete potřebovat:

  • Dvě stě šedesát mililitrů plnotučného mléka
  • Špetku soli
  • Dvě vejce
  • Dvacet mililitrů rostlinného oleje
  • Čtyři sta padesát gramů hladké mouky
  • Sedm gramů suchého droždí
  • Tři polévkové lžíce cukru
  • Větší mísu
Fotografie: Pixabay
  • Metličku
  • Síto
  • Potravinovou fólii
  • Vál
  • Válec
  • Mák na posypání
  • Plech na pečení
  • Pečící papír

Na sladkou vodu budete potřebovat:

  • Dva litry vody
  • Tři polévkové lžíce cukr
  • Vanilin dle chuti
  • Jednu čajovou lžičku jedlé sody
  • Hrnec
Fotografie: Pexels

Je důležité si pro začátek mléko trochu zahřát. Takto teplé mléko nalijte do mísy a do té následně přidejte i rozklepnutá vejce, cukr, droždí a změklé máslo.

Vezměte si metličku a všechny suroviny důkladně promíchejte dohromady. Přes síto do směsi prosejte i mouku a ručně vypracujte hladké a jednolité těsto.

Recept je jednoduchý a lahodný

Nyní nádobu s těstem zabalte do potravinové fólie a nechejte ji na cca hodinu bokem, aby si těsto odpočinulo. Těsto rozdělte na porce do velikosti, jaké chcete mít výsledné koblížky. Každý bochánek si položte na vál a s pomocí válečku je vyválejte. Poté doprostřed udělejte dírku, čímž dostanete tvar koblížku s dírkou uprostřed. Do hrnce si nalijte vodu a přidejte do ní cukr, vanilin a jedlou sodu.

Přiveďte ji k varu a každý jednotlivý koláček do ní vhoďte na uvaření na cca patnáct sekund. Poté okamžitě vyjměte, nechejte odkapat a vyskládejte na plech pomazaný rostlinným olejem. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a koblížky posypejte mákem. Koblihy vložte upéct na cca třicet minut a následně vyjměte. Nyní máte hotovo a můžete okamžitě podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]