Těstoviny se špenátem jsou populárním snadným pokrmem

Těstoviny se špenátem jsou jedním z nejpopulárnějších jídel nejenom v Itálii, ale také u nás. Čím to je? Je to dáno chutí a jednoduchostí. Díky obojímu je pokrm volen hlavně ve chvíli, kdy člověk chce teplou večeři nebo oběd, ale na jiné jídlo není dost času. Zkuste tento recept i vy a uvidíte, že se stane jedním z vašich oblíbených.

Co budete potřebovat?

Opět musíme připomenout, že těstoviny se špenátem jsou jídlem velmi jednoduchým. O tom se ostatně přesvědčíte hned, jak začnete kompletovat ingredience. Potřeba budou tyto:

  • 200 g špaget
  • 2 balení hrsti špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g mouky
  • 50 g másla
  • 100 ml mléka
  • Parmezán
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Špenát s česnekem je základem

Jako první se pustíme do špenátu. Tedy lépe řečeno do česneku, jelikož ten nejprve oloupejte, nasekejte na drobné kousky a potom velmi pomalu opékejte na troše olivového oleje.

Když se začne uvolňovat jeho vůně, přidejte čerstvý špenát, který je možné před použitím lehce nasekat. I ten nechte na pánvičce jenom chvíli prohřát, aby došlo k tomu, že změkne.

Vytvořte omáčku

Když česnek i špenát změknou, je třeba začít s přípravou krémové omáčky. Obě dvě ingredience dejte na stranu pánve a na prázdnou část přidejte máslo.

Máslo nechte rozpustit a potom pomalu přidávejte mouku. Pomalu prohřívejte, míchejte a vytvářejte jemnou a krémovou jíšku.

Když má požadovanou konzistenci, tak ji můžete vmíchat do směsi česneku a špenátu. V tuto chvíli přidejte také ohřáté mléko, popřípadě smetanu.

Nyní můžete nechat svou špenátovou omáčku lehce provařit. Jak proto, aby z ní zmizely hrudky, tak i proto, aby se zavařila mouka, která by v ní neměla být cítit.

Těstoviny uvařte dle návodu

Když jste s omáčkou spokojeni, můžete se pustit do vaření těstovin. Vařte je v dostatku osolené vody tak, jak je uveden o v návodu. Lepší je vyndat je o 1 – 2 minuty dříve, jelikož se ještě lehce dovaří v omáčce.

Jídlo dokončete

Když jsou těstoviny uvařené, tak je přeceďte a hned je vhoďte do omáčky. V ní je následně stačí promíchat, aby se propojily chutě.

Potom naservírujte na talíř tak, aby v něm bylo jak dostatek těstovin, tak i omáčky. Na závěr posypete strouhaným parmezánem a už můžete podívat. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]