
Nechce se vám péct? Nebo nefunguje trouba, ale máte chuť na delikátní dezert ke kávě nebo se k vám chystají přátelé na návštěvu? Vyzkoušejte připravit výtečný tříbarevný krémový dortík, ve kterém hraje hlavní roli pudink. Tento dezert chutná božsky, chuťové pohárky se budou doslova rozplývat z jemných ingrediencí. Nadto je snadný na přípravu a bleskurychle hotový. Jen počítejte s tím, že se musí nechat pořádně ztuhnout v chladničce!
Ingredience
Co budete na přípravu tříbarevného krémového dezertu, který si zamilují děti i dospělí, potřebovat? Připravte si:
- mléko – 1 l
- krupicový cukr – 180 g
- jemná krupice – 100 g
- pudinkový prášek – 2 balení
- máslo (příp. margarín) – 75 g
- smetana na šlehání (33 %) – 330 ml
- čokoláda na vaření – 150 g
Příprava
Připravte si hrnec, do kterého nalijte polovinu připraveného mléka, rozpusťte v něm 100 gramů cukru a přidejte jemnou krupici, míchejte a vařte, dokud nezískáte hustou konzistenci. Vytvořený krém rovnoměrně rozprostřete do čtverhranné nádoby.
V dalším hrnci uvařte pudink ze zbylého mléka, 2 balíčků pudinkového prášku a 80 gramů cukru. Pudink bude tužší než obvykle, po jeho uvaření jej přikryjte potravinovou folií a dejte zchladit.
Do hlubší misky dejte máslo nebo margarín a opatrně šlehejte za pomoci mixéru, přidejte připravený pudink a přidejte při šlehání 75 mililitrů smetany na šlehání.
Poté vyšlehanou směs navrstvěte za pomoci lžíce nebo špachtle na krupicovou vrstvu do nádoby.
Pokračujte ve čtení článku na další stránce