Tvarohové koláčky jsou svěží, vláčné a chutné

Z tvarohu se toho dá připravit opravdu mnoho. Mezi jednu z možností rozhodně patří i tvarohové koláčky. Jak na ně? Náš recept vás provede celým postupem přípravy. Už na začátku můžeme říci, že toto sladké jídlo je jak chutné, tak je i velmi jednoduché. Obojí jsou důvody, proč stojí za vyzkoušení.

Připravte si ingredience

Jak zajistit, aby se vám tvarohové koláčky povedly? Samozřejmě tím, že si nachystáte správné ingredience. Těch je jenom pár a možná nebudete muset ani do obchodu. Stačí mít při ruce:

  • 500 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 5 lžic krupice
  • Marmeládu nebo zakysanou smetanu

Vytvořte si těsto

Máte na své tvarohové koláče vše potřebné? Pokud ano, tak se můžete pustit do práce. Začínáme přípravou těsta, které vás jasně přesvědčí o své jednoduchosti. To proto, že stačí jenom smíchat všechny suroviny dohromady. Díky tomu vypracujete těsto požadované a pevnější konzistence.

I když těsto není kynuté, doporučuje se nechat ho chvíli odpočívat. A to nejlépe 30 až 60 minut, při pokojové teplotě. Díky tomu budou vaše tvarohové koláčky chutnější a lepší. Pokud tolik času nemáte, začněte s ním pracovat hned po zpracování.

Vytvořte šišku a nakrájejte ji

Tvarohové koláčky lze vytvořit velmi snadno. Stačí, když z celého těsta vytvoříte velkou šišku, kterou potom nakrájíte na 16 stejných částí. Každou část ještě lehce vytvarujte v ruce. Výsledkem by měly být koláčky, které budou mít kulatý tvar, a jejich výška bude asi 1,5 centimetru.

Můžete upéct

Když je hotovo, vezměte plech, na něho dejte pečicí papír a na něho položte jednotlivé koláčky. A to dostatečně od sebe. Každý také důkladně pomažte rozšlehaným vejcem a vše můžete vložit do trouby. Ta by měla být rozehřátá na teplotu 180 stupňů Celsia, při které je třeba vše péct asi 20 minut. Po vyndání udělejte do teplého a vláčného koláčku větší důlek.

Do tohoto důlku následně nenesete náplň. Může to být třeba zakysaná smetana s cukrem, vanilkou, nebo s jakoukoliv jinou příchutí. Stejně tak to může být i libovolná marmeláda, nebo džem. V tomto směru se fantazii meze stoprocentně nekladou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]