Univerzální dortový krém z bonbonů využijete při pečení jakýchkoliv dezertů

Je jedno, co budete péct. Tento dortový krém má v cukrařině široké uplatnění. Když se ho naučíte, pozvedne vaše pečení o úroveň výše. Navíc není nijak složitý, jak pokud jde o seznam ingrediencí, tak pokud jde také o postup přípravy.

Co budete potřebovat?

Unikátem tohoto krému je to, že jsou na něho potřeba jenom dvě ingredience. A navíc jednou z nich jsou bonbony. Když se ale vše udělá správně, dá se očekávat naprosto dokonalý výsledek. Kdo ho chce ochutnat, ten by si měl připravit:

  • 150 g bílých bonbonů marshmallow
  • 100 g másla

Připravte si máslo

Jako první je třeba nachystat si máslo. To vyndejte z lednice, nakrájejte ho na menší kousky a potom ho nechte při pokojové teplotě lehce změknout. Pokud nemáte čas, dá se na chvíli také vložit do mikrovlnné trouby.

Nachystejte bonbony

Nyní vezměte bonbony, které vložíte do skleněné mísy. Ty vložte do mikrovlnné trouby, nastavte ji na plný výkon a zapněte ji na dobu 30 sekund. Po této době troubu vypněte a misku s obsahem v podobě bonbonů vyndejte.

Vše ušlehejte

Velmi dobrým pomocníkem bude v tomto případě váš kuchyňský mixér, jelikož je třeba vše vyšlehat dohromady, tedy bonbony s máslem.

Šlehejte dostatečně dlouhou na vyšší rychlost, díky čemuž se složky propojí a díky čemuž bude mít dortový krém také požadovanou konzistenci. Když jste s ní spokojeni, tak přikryjte misku a dejte ji do lednice vychladit.

Krém dokončete a použijte

Jakmile je ochlazený, můžete vzít znovu do ruky mixér a ještě jednou ho krátce projeďte, aby měl nadýchanější konzistenci.

Poté už jste připraveni k jeho použití. Váš dortový krém se dá použít jako vrstva mezi jednotlivé pláty těsta, stejně jako se dá použít také na zdobení dortů. Je však i řada dalších variant, na které přijde vhod jak pro konzistenci, tak pro chuť.

V případě budoucího zájmu není problém dortový krém také různě vylepšovat. Příkladem je třeba přidání vanilky nebo kakaa, čímž změníte jak chuť, tak i jeho barvu. Fantazii se meze nekladou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]