Univerzální žloutkový krém z mikrovlnky

Žloutkový krém se hodí vždy, když rádi pečete. Věděli jste však, že ho můžete rychle a jednoduše připravit i v mikrovlnné troubě? S tímto receptem se vám to podaří už do tří minut. Vykouzlíte tak sametově jemnou směs vhodnou do větrníčků, věnečků, nebo kremrolí.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu univerzálního žloutkového krému?

Na krém si připravte:

  • 2 vaječné žloutky
  • 200 mililitrů mléka
  • 50 až 60 gramů krupicového cukru
  • špetku soli
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 50 gramů másla
  • 1 balíček vanilkového cukru

Jak postupovat při přípravě univerzálního krému ze žloutků?

Ve skleněné nebo plastové míse si promíchejte mouku spolu s krupicovým cukrem, vaječnými žloutky, vanilkovým cukrem, mlékem a špetkou soli. Ve směsi by neměly být žádné hrudky. Poté vše dejte do mikrovlnky na jednu minutu. Po uplynutí tohoto času suroviny dobře promíchejte a opět zahřívejte další minutu.

Hotový vaječný krém zjemněte změklým máslem, které do směsi zašlehejte ideálně mixérem. A váš sladký skvost do zákusků je na světě! Po vychladnutí použijte dle fantazie.

Tip na závěr: Žloutkové věnečky

Abyste mohli ihned rychlý žloutkový krém upotřebit, připravte si podle tohoto skvělého receptu žloutkové věnečky. Potřebovat budete na těsto:

  • 4 vajíčka
  • 140 gramů hladké mouky
  • ¼ litru vody
  • 90 gramů másla
  • špetku soli

V malém hrnci si rozehřejte na středním plamenu vodu s máslem a špetkou soli. Až začne tekutina bublat, přisypte po částech hladkou mouku a neustále míchejte vařečkou, až vypracujete hladké odpalované těsto. To pak nechte vychladnout na pokojovou teplotu, a nakonec do něj vmixujte vajíčka.

Těsto přeneste do cukrářského sáčku a tvořte pomocí něj věnečky na plech vystlaný pečícím papírem. Ty pečte v troubě asi dvacet minut při 180 °C. Během procesu troubu neotevírejte. Upečené věnečky plňte připraveným žloutkovým krémem. Dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]