Upečte si nadýchaný piškot s vanilkovým krémem a banány. Potěší nejen ty nejmenší

Vláčný a dokonale nadýchaný piškot se slaďoučkým vanilkovým krémem a banány si zamiluje skutečně každý mlsoun z vaší rodiny. Jeho přípravu zvládnete i tehdy, pokud nejste zrovna přeborníky v pečení domácích zákusků. Je to velice jednoduché.

Potřebné suroviny na přípravu piškotu s vanilkovým krémem a banány

Na těsto si obstarejte tyto ingredience:

  • 4 vajíčka
  • 2 vaječné bílky
  • 1 šálek krupicového cukru
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 a ½ šálku polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • trochu citronové šťávy
  • trochu mléka na pokropení korpusu

Na přípravu krému a plnění piškotu potřebujete:

  • 2 vaječné žloutky
  • 1 lžičku vanilkového cukru
  • 4 šálky krupicového cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce másla
  • asi 2 velké kelímky zakysané smetany
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání (tučnější)
  • cca 2 banány

Poleva pak bude tvořena z:

  • 200 mililitrů smetany
  • asi tabulky hořké čokolády
  • 1 banánu

Jak postupovat při přípravě piškotu s vanilkovým krémem?

Nejprve začněte přípravou těsta. Do mísy si rozklepněte vejce a smíchejte je spolu s dvěma bílky, vanilkovým a krupicovým cukrem do pěny. Poté přisypte kypřící prášek, jedlou sodu, prosátou polohrubou mouku, vlijte citronovou šťávu, slunečnicový olej a vypracujte homogenní těsto polotekuté konzistence.

Nyní si k ruce vezměte pekáček a vystelte jej pečícím papírem. Pak na něj vlijte připravené těsto a dejte péct do trouby na 180 °C po dobu cca 20 minut.

Příprava krémové náplně, kompletace zákusku a jeho servírování

Až se korpus upeče, vyjměte jej z trouby a nechte chladnout. Poté jej promíchejte vidličkou a pokropte trochou mléka.

Dále se pusťte do výroby krému. Rozmixujte si na kaši dva banány a propojte je spolu se žloutky, cukrem, škrobem a moukou. Také přidejte zakysanou smetanu i tu obyčejnou ke šlehání.

Ingredience zahřejte v rendlíku, dokud se nespojí. Směs nakonec naneste na upečený korpus a do něj zanořte kolečka z jednoho až dvou banánů.

Nakonec polijte čokoládovou polevou ze smetany a hořké čokolády. Nechte tuhnout v lednici několik hodin a poté podávejte.

Dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]