Vepřové na paprice a halušky. Kombinace, která vykouzlí blaho v ústech

Vepřové na paprice je zajímavá alternativa kuřecí verze. Když jako přílohu zvolíte halušky, budete se oblizovat. Pokud nevěříte, není nic snadnějšího než si toto jídlo připravit. Uvidíte, že rozhodně není nijak složité. A to, jak pokud jde o soupis ingrediencí, tak pokud jde o postup a dobu vaření. Jdeme na to.

Toto jsou potřebné ingredience

Už se těšíte na to, až vepřové na paprice poprvé ochutnáte? Abyste si opravdu pochutnali, je samozřejmě třeba použít ty správní ingredience. Jaké to jsou a bez čeho se neobejdete? Začneme věcmi na dušené maso, kde je potřeba:

  • 800 g vepřového masa
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • Paprika, sůl a pepř

Dále nezapomeňte na to, to, že vepřové na paprice nesmí být suché. Proto je třeba vytvořit i lahodnou omáčku. Aby se povedla, připravte si:

  • 1 kelímek zakysané smetany
  • Mouku dle potřeby

Třetí složkou jsou ony halušky, které vytvoříte velmi jednoduše, protože na ně plně postačí jenom kombinace vajíčka, mouky a také vody. Když máte i toto, můžete se pustit do přípravy.

Nejprve maso

Začíná se masem. Tedy nejprve základem pro maso. Cibuli oloupejte a nakrájejte a spolu s nakrájenou slaninou dejte do hrnce a restujte. Když má tmavou barvu, tak můžete přidat osolené a opepřené vepřové maso. To restujte ze všech stran a přisypte červenou papriku. Poté už stačí trocha vody nebo vývaru, kterým směs podlijete, na hrnec dáte pokličku a vše budete minimálně hodinu dusit.

Dodělejte omáčku

Když je maso měkké, můžete dotvořit samotnou omáčku. Pokud je to nudné, tak přidejte ještě trochu vývaru. Vše lehce zahustěte moukou a když vznikne požadovaná konzistence, provařte a sundejte ze sporáku. Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu a jste připraveni. Vepřové na paprice máte hotové. Zbývá už jenom příroda.

Halušky jsou hračkou

Jsou potřeba jenom tři ingredience, ze kterých vytvoříte těsto, které nebude mít úplně pevnou konzistenci. Pokud máte nástroj na tvorbu halušek, rozhodně ho využijte. Pokud ne, tvořte je pomocí lžic. Následně je házejte do vařící osolené vody. Když vyplavou na povrch, jsou uvařené. Rovnou je přendejte na talíř, přidejte maso s omáčkou a ochutnejte. Chutná?

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]