Vepřové řízky jinak. Vynechte strouhanku a budou skvělé

Vepřové řízky jsou známou klasikou. Jistě je také umíte. My vám ukážeme recept na jejich zajímavou inovaci. Ta spočívá v tom, že je nebudete obalovat v klasickém trojobalu, ale budete je obalovat v podstatě jenom v dvojobalu. Jednu klasickou složku totiž vynecháte. A uvidíte, jak skvělá volba to bude.

Vepřové řízky bez strouhanky

Naším receptem, který vám chceme představit, jsou unikátní řízky bez strouhanky, které mají dvě výhody. Jednu poznáte, až je budete připravovat, protože jsou jednoduché. Druhou výhodu poznáte, až je ochutnáte, jelikož chutnají mnohem lépe než klasika. Tak pojďme na ně.

Co budete potřebovat?

Aby se vám tyto vepřové řízky povedly, je třeba mít správné ingredience. Jaké vynechat, to již víte. A jaké mát? To vám prozradíme.

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 2 vejce
  • 1 sklenici mouky
  • 1 lžíci granulovaného česneku
  • Sůl a pepř na ochucení
  • Olej na smažení

Začínáme masem

Jako první je tu příprava masa. Vepřovou kotletu je třeba nejprve naklepat a potom ji na krajích i lehce nakrojte, aby při smažení řízků držela tvar. Dále je musíte ochutit, a to právě solí, pepřem a dále i granulovaným česnekem. Nechte maso chvíli odležet, aby jednotlivé ingredience natáhlo.

Nyní kotlety obalte

Přichází chvíle obalování. Jako první řízky obalte v mouce a potom v rozšlehaném vajíčku. Ve strouhance už ne, tu potřebovat nebudete. Místo toho ji ještě jednou namočte v mouce, potom znovu ve vajíčku a na závěr ještě mouka. A jste připraveni.

Smažte na oleji

Do hlubší pánve dejte dostatečné množství oleje, a když je horkým, můžete do něho své vepřové řízky vložit. Jako první je smažte z jedné strany, potom je smažte ze strany druhé. Dokud nebudou z obou stran hezky zlatavé. Poté vyjměte a můžete servírovat. Po ochutnání se dozvíte, že jde o skutečnou pochoutku, kterou budete milovat. Na chuti je lepší, a pokud jde o přípravu, tak ta je ještě jednodušší než při použití trojobalu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]