Vezmu goudu, eidam nebo jakýkoliv zbytek sýra z lednice, nastrouhám do na mleté maso a vše zamotám do rolády

Z mletého masa se dá připravit ledacos. Nejčastěji vede sekaná a karbanátky. Pokud jste ale těmito pokrmy přejedení, můžete vyzkoušet něco nového! Biftečky z masové rolády si rozhodně zamilujete. Jejich příprava není nijak složitá.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu biftečků z masové rolády?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto suroviny na roládu:

  • ½ kilogramu mletého masa (druh dle preferencí)
  • 150 gramů nahrubo strouhaného sýra (např. gouda, čedar, eidam)
  • 1 žlutou cibuli
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti
  • 1 vajíčko

Na těstíčko a smažení biftečků pak potřebujete tyto suroviny:

  • ¼ litru mléka
  • 200 gramů hladké mouky
  • 2 vejce
  • trochu soli
  • slunečnicový olej dle potřeby

Jak postupovat při přípravě biftečků z mletého masa?

Začněte tím, že si v míse smícháte mleté maso dle výběru spolu s jemně nasekanou cibulí, jedním vejcem, solí a mletým pepřem.

Masovou směs následně rovnoměrně naneste na kousek potravinové fólie, abyste vytvořili jakýsi obdélníkový plát.

Ten posypte po celé ploše strouhaným sýrem a pečlivě zarolujte do rolády. Okraje dobře utěsněte (jako bonbon) a dejte vše do mrazáku na dvě až tři hodiny.

Dokončování biftečků z mletého masa a jejich servírování

Po uplynutí doby tuhnutí vyjměte masovou roládu z mrazáku a pokrájejte ji ostrým nožem na asi centimetrová kolečka (mohou být i širší). Ta následně obalte v těstíčku, které jste si připravili z mléka, hladké mouky, soli a vajec.

Nakonec masové biftečky smažte v rozpáleném slunečnicovém oleji z obou stran dozlatova. Před podáváním nechte okapat přebytečný tuk na papírových utěrkách.

K pokrmu se hodí například bramborová kaše, bramborové pyré, opečené brambory, anebo čerstvé pečivo a studené omáčky typu kečup, tatarka, majonéza, plnotučná hořčice. Doplnit porci můžete ovšem i nakládanou zeleninou (cibulky, řepa, kyselé okurky) či tou čerstvou (rajče, salátová okurka, paprika). Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]