Vláčná bábovka z kondenzovaného mléka potěší kdejakého mlsouna. Snadný recept zvládne i začátečník

Není bábovka jako bábovka. Každý ji totiž připravuje poněkud odlišně. Jeden si oblibuje mramorovou, druhý zase tvarohovou. Nyní se však můžete inspirovat velmi jednoduchým receptem na jemný piškot z kondenzovaného mléka. Potěší v kterýkoliv čas.

Jaké ingredience budete potřebovat na bábovku z kondenzovaného mléka?

Obstarejte si před pečením tyto suroviny:

  • 100 gramů změklého másla
  • 380 gramů kondenzovaného mléka
  • 4 vejce
  • 250 gramů polohrubé mouky
  • 1 až ½ prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 100 až 150 gramů rozinek

Jak postupovat při přípravě bábovky z kondenzovaného mléka?

Do velké mísy vložte nejprve změklé máslo a ušlehejte ho do pěny společně s vejci a kondenzovaným mlékem. Poté přisypte horkou vodou spařené rozinky (nemusí být), špetku soli, prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujte metličkou polotekuté homogenní těsto.

Fáze pečení bábovky a její servírování

Nyní si k ruce vezměte formu na bábovku (ideálně silikonovou), vymažte ji máslem, vysypte moukou nebo strouhankou a vlijte do ní připravené těstíčko. Takto dejte bábovku péct do trouby na 40 až 45 minut při teplotě 180 °C. Hotový moučník vyjměte, nechte zchladnout, posypejte případně moučkovým cukrem a podávejte pokrájený na stejně silné plátky třeba s kávou. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na vylepšení bábovky

Pokud chcete svou jemnou a chutnou bábovku skutečně vyšperkovat, můžete do ní zakomponovat třeba i kousky namletých vlašských nebo lískových oříšků, kondenzované ovoce i kakaový prášek (v případě, že máte rádi kakao a čokoládu). Hodit se bude do těsta například i hořká a mléčná čokoláda nadrcená na malé kousky. Výtečný piškot připravíte i se strouhaným kokosem. Možné je rovněž bábovku přelít čokoládovou polevou dle preferencí. Naskýtá se hned několik variací tohoto sladkého pečiva, stačí si jen vybrat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]