Vláčný piškot s kondenzovaným mlékem ve dvou variacích

Mlsat můžete v jakýkoliv den s tímto skvostným zákuskem! Vláčný piškot s kondenzovaným mlékem vás potěší nejen ke snídani, ale třeba i na svačinu. Kromě jiného jsou obě receptury velmi jednoduché, a tak je zvládne i začátečník v pečení.

Recept 1: Snadný a rychlý piškot s kondenzovaným mlékem

Na tento piškot budete potřebovat následující ingredience:

  • 2 šálky plnotučného mléka
  • 1 šálek kondenzovaného mléka
  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 2 šálky krupicového cukru
  • 1 šálek rozpuštěného másla
  • 4 vajíčka

Jak postupovat při přípravě rychlého piškotu?

Všechny výše uvedené suroviny vsypte do hlubší mísy a mixujte ručním šlehačem nebo pomocí kuchyňského robota po dobu jedné minuty. Mělo by vám vniknout nadýchané polotekuté těsto. To posléze vlijte do koláčové formy nebo plechu s pečícím papírem a pečte v troubě při cca 170 °C asi 40 minut dozlatova. Po upečení piškot vyjměte, nechte zchladnout a podávejte naporcovaný třeba s šálkem kávy, čaje, nebo kakaa. Dobrou chuť.

Recept 2: Piškot s kondenzovaným mlékem, doplněný o strouhaný tvaroh a kukuřičnou mouku

Druhý recept je podobný jako ten předešlý, avšak obsahuje jiný poměr surovin a některé jsou navíc. Je o něco krémovější než první piškot. Obstarejte si:

  • 4 vajíčka
  • 2 šálky mléka
  • 1 konzervu kondenzovaného mléka
  • 3 šálky krupicového cukru
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 1 a ½ šálku kukuřičné mouky
  • 2 lžíce margarínu
  • 100 gramů strouhaného tvarohu
  • 1 lžíci prášku do pečiva

Uvedené ingredience vyšlehejte ve velké míse pomocí metličky nebo ručního mixéru do hladkého a polotekutého těsta, které přeneste do formy na koláč vystlané pečícím papírem (lze i vymazat máslem a vysypat moukou). Piškot pečte asi 30 až 40 minut při teplotě kolem 170 až 180 °C. Po zchladnutí dezertu podávejte s oblíbeným nápojem. Skvěle se bude hodit k porci i kopeček šlehačky nebo čerstvé ovoce. Dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]