Vyzkoušejte párky se sýrem a okurkami zabalené v listovém těstě jako rychlou a chutnou večeři

Rychle připravit večeři je často velmi důležité. Platí to hlavně ve chvíli, kdy máte hlad po dlouhém dni a nechcete několik hodin čekat, než se uvaří složitější jídlo. V takovém případě velmi oceníte následující recept, který navíc obsahuje v zásadě základní ingredience.

Zabalené listové těsto totiž v sobě obsahuje chutné párečky a trochu okurek. Jak to celé připravit a co všechno budete potřebovat pro tento recept? Nezapomeňte si celý postup včetně ingrediencí uložit i na později.

Co budete potřeba na přípravu klobás se sýrem a okurkami?

  • 1 balíček těsta z listového těsta
  • Zhruba 250 gramů kvalitní klobásy nebo párků
  • 3 čajové lžičky hořčice
  • 1 střední cibule
  • 50 gramů sýra
  • 3 okurky
  • 1 vejce
  • 2 čajové lžičky sezamových semínek
  • Slunečnicový olej pro osmahnutí cibulky

Návod na přípravu receptu

Nejdříve si důkladně oloupejte a nakrájejte cibuli. Na pánvi si rozehřejte trochu slunečnicového oleje a cibulku krátce osmahněte. Takto připravený základ rovnou pokládejte na rozválené listové těsto. Do prostřední části umístěte připravené klobásky nebo kvalitní párky. Další vrstvu bude tvořit hořčice, kterou můžete zvolit podle chuti. K tomu všemu ještě přidejte trochu sýra a okurky nakrájené na jemnější kousky.

Pečlivě překlopte těsto a vytvořte jakousi kapsu. Jednotlivé okraje těsta se snažte opravdu dobře spojit, aby náplň nevytekla ven, ale hezky se udržela vevnitř. Na závěr přípravy přichází na řadu potření rozšlehaným vejce a posypání sezamovými semínky pro výraznější a zajímavější chuť celé připravené kapsy. Pečte přípravek asi 20 minut při teplotě 190 stupňů. Doba pečení se u jednotlivých pecí liší, proto by bylo dobré těsto občas zkontrolovat, aby se nespálilo. Když pěkně zhnědne, vyjměte ho z trouby.

A máte hotovo

Celý pokrm nechte chvíli vychladnout, následně nakrájejte na plátky a vychutnejte si lahodnou večeři.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]