
Připravit z obyčejných věcí pochoutku, to je základ každého vaření. Proto si ukážeme cibulový salát, který by měl znát každý. Pokud si říkáte, že jde o nudné obyčejné jídlo, tak vám garantujeme, že až ho ochutnáte, budete tvrdit opak.
Co budete potřebovat?
Hlavní ingredienci na cibulový salát samozřejmě znáte. Zná ji v podstatě každý. Jsou však ještě další, které je potřeba si nachystat. Celkově se neobejdete bez těchto přísad:
- 4 velké cibule
- 3 vejce
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce majonézy
Připravte vejce a cibuli
Jako první si připravte vejce. Ty budete potřebovat vařená takzvaně na tvrdo. Uvařte je po dobu asi 10 minut, potom je nechte vystydnout a následně je můžete oloupat a dále také nakrájet. Poté je dejte do mísy.
Dále budete potřebovat cibuli. Tu oloupejte, překrojte na půl a krájejte na tenké plátky, které rozeberte na vrstvy. Poté dejte cibuli do hrnce a zalijte vroucí vodou. Takto ji nechte asi 10 minut, potom ji vyndejte a nechte okapat. Toto spaření umí zjemnit její chuť.
Připravte si zálivku
Dále je vhodné připravit si i zálivku na cibulový salát. Základem je sůl, cukr a ocet. Tato marináda následně přijde k cibuli, kde ji necháte marinovat asi 20 minut. Díky tomu cibule skvěle nasákne chuť jednotlivých ingrediencí.
Vše do misky
Nyní už stačí dát jednotlivé ingredience do misky. Tedy marinovanou cibuli včetně šťávy, kterou pustila, tak i vajíčka. Dále přidejte také majonézu. Vše důkladně, ale opatrně promíchejte, aby si vejce i nadále zachovala svůj tvar. Když je cibulový salát hotový, dejte ho na pár desítek minut, nebo klidně i na pár hodin do lednice. Díky tomu se skvěle uleží.
Můžete podávat
Když je uleželý, tak ho můžete podávat. Jak a s čím chutná nejlépe? Zvolit správnou přílohu není nic těžkého. My doporučujeme čerstvé pečivo, kterým mohou být různé bagetky, stejně jako přijde vhod také čerstvý chléb.