Kuřecí prsíčka někteří lidé odmítají s tím, že jsou příliš suchá. Existuje ale způsob, jak je udržet tak křehká a šťavnatá, že předčí i ty nejdražší druhy masa. Kouzlo spočívá v sýrové nádivce.
Ještě nikdy nebyla kuřecí prsíčka tak křehká a lahodná. Tento recept je dokonalý i pro sváteční tabuli a perfektně se hodí k bramborovým hranolkům, ale i k bramborové kaši. Připravit jej zvládnou i naprostí začátečníci. Stačí maso nakrojit a naplnit sýrem. Mimoto se jedná o docela levný recept, který nezatíží váš rodinný rozpočet a přitom všechny dokonale ohromí.
Na zapečené kuře plněné sýrem budete potřebovat:
- Kuřecí prsíčka – 2 ks
- smetanový sýr Philadelphia – 100 g
- baby špenát – 1 hrst
- tvrdý sýr – 30 g
- sůl – dle chuti
- rostlinný olej
Hotovo je ve třech krocích
Špenátové listy nasekejte nožem na co nejjemnější kousky a vložte je do misky spolu se smetanovým sýrem Philadelphia nebo Mascarpone. Velmi dobře obě přísady promíchejte do homogenní směsi a nechte ji chvilku odležet.
Kuřecí prsíčka zbavte kostí a šlach a vytvořte na jejich povrchu příčné zářezy. Maso poté podle chuti osolte, popřípadě přidejte i jiné druhy koření, které máte na kuřecím mase rádi a nezapomeňte i na oblast uvnitř zářezů. Poté zářezy naplňte směsí smetanového sýra a špenátových listů.
Na hrubém struhadle nastrouhejte libovolný druh tvrdého sýra, který máte rádi, a rozdělte ho na povrch obou naplněných kuřecích prsíček. Maso pak vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C a pečte ho po dobu 25 minut, aby bylo maso uvnitř dobře propečené a sýr na povrchu se roztavil a zezlátl. Hotová kuřecí prsíčka ihned po dopečení podávejte s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovými hranolky a čerstvou zeleninovou oblohou.